Путін на параді в Москві не став оголошувати загальну мобілізацію та війну з Україною

Головна > Столиця > Путін на параді в Москві не став оголошу...
Author

Марія Куренко

09.05.2022, 14:12
Shares

0

Views

1 246

Путін на параді в Москві не став оголошувати загальну мобілізацію та війну з Україною

путін на параді на Красній площі у Москві 9 травня 2022 року

Kirill Kudryavtsev/AFP

Президент росії путін виступив із промовою на параді до 9 тавня в Москві, який самі росіяни вже встигли назвати ганебним, судячи з перехоплень розмов російських віськових з рідними.

У промові він не оголосив офіційно війну в Ураїні та мобілізацію, про яку писали ЗМІ, натомість звинуватив країни НАТО в нібито створенні загрози для його країни та необхідності попереджувального удару.

"У відкриту йшла підготовка до чергової каральної операції на Донбасі, до вторгнення на наші історичні землі, включаючи Крим. У Києві заявляли про можливе здобуття ядерної зброї. Блок НАТО розпочав активне військове освоєння прилеглих до нас територій. Таким чином, створювалася абсолютно неприйнятна для нас загроза, безпосередньо біля наших кордонів", - заявив путін.

Також він зазначив, що "усе говорило про те, що зіткнення з неонацистами, бандерівцями буде неминучим (...), росія дала попереджувальний відпор агресії. Це було своєчасне рішення (...). Сьогодні ополченці Донбасу разом з армією росії борються на своїй землі", - додав путін.

Слід зазначити, що на параді в Москві не було представників інших країн. Під час виступу Путін сказав, що "американським ветеранам нібито фактично "заборонили" приїхати на урочистості та зазначив що в рф все одно пишаються їх подвигом.

Нагадаємо: У кремлі заявили, що на параді в Москві беруть участь 11 тисяч осіб, 131 одиниця військової техніки, 77 літаків і гелікоптерів. Також був заявлений проліт над площею літака "Судного дня" Іл-80, який, за повідомленням західних ЗМІ, мав дати сигнал-попередження країнам Заходу. Однак напередодні спікер путіна заявив, що через погоду повітряну частину параду скасовано. У свою чергу, один із інсайдерів InformNapalm у Москві, повідомляє, нібито реальною причиною скасування повітряної частини параду стала діагностована несправність літака судного дня.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Росіяни вгатили касетними боєприпасами по Вовчанській громаді, серед поранених - голова Вовчанської МВА

Наразі відомо про п'ятьох постраждалих: два медики, два водії, а також поранення отримав начальник Вовчанської міської військової адміністрації.

16.05.2024 - 16:24

Arrow
Theme

Війна

Внаслідок обстрілів Запоріжської області поранено троє людей

Під вогнем перебували 7 населених пунктів.

16.05.2024 - 10:18

Arrow

Вас це може зацікавити