пригожин заявив про повернення перших завербованих у ПВК вагнера ув'язнених та зняття зних судимості

Головна > Закон > пригожин заявив про повернення перших за...
Author

Олександр Талов

05.01.2023, 12:22
Shares

1

Views

359

пригожин заявив про повернення перших завербованих у ПВК вагнера ув'язнених та зняття зних судимості

ВЧК-ОГПУ / Telegram

Керівник приватної військової компанії "вагнер" євген пригожин заявив про помилування першлої групи злочинців, які були набрані для війни в Україні з місць ув'язнення, з них також зняті всі судимості.

Про це повідомило російське пропагандистське інформагентство "РИА "Новости", інформує Інфокурс.

За повідомленням агенства з посиланням на ПВК "вагнера", у першій групі колишніх ув'язнених близько 20 осіб. Їхні імена не називаються, за що їх засудили, не повідомляється. Про зняття судимостей відомо лише за словами Пригожина.

Російські пропагандисти виклали відповідне відео, де пригожин спілкується зі злочинцями. За його словами, суспільство повинно ставитись до них "з повагою".

пригожин стверджує, що багатьом з тих, хто сидів у таборах, залишались до виходу на волю лічені дні, вони пішли на загарбницьку війну, бо "просто Батьківщину хотілося захищати".

Наприкінці відео пригожин закликає колишніх в'язнів, частина з яких сидять перед ним із милицями та в інвалідних візках, "багато не бухати", "аркотики не вживати", "баб не гвалтувати" та не бідокурити".

Нагадаємо: На початку серпня російські опозиційні ЗМІ повідомляли, що пригожин особисто приїжджав у кілька колоній та вербував засуджених.

Він пропонував засудженим вирушити у складі ПВК "вагнера" воювати в Україну в якості піхотинців. Натомість чоловік обіцяв виплати у розмірі 100 000 рублів щомісяця, премії у разі "достойної" загибелі – 5 млн рублів сім'ї, а також помилування, зняття судимості та російський паспорт тим, хто його не має.

У вересні минулого року з'явилося відео, як пригожин пропонує засудженим у колонії Марій Ел стати найманцями для війни в Україні.

За повідомленням "Медіазона", у вересні — жовтні кількість ув'язнених у російських виправних колоніях скоротилася на 23 тисячі осіб – більше, ніж у результаті амністій останніх років. Видання пов'язувало це скорочення з вербуванням у ПВК вагнера.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити