Причини падіння біткоіна та інших цифрових валют - Reuetrs

Головна > Війна > Причини падіння біткоіна та інших цифров...
Author

Ольга Фединчік

26.04.2021, 11:26
Shares

2

Views

1 045

Починаючи з березня 2020 року курс біткоіна виріс на 800%, до $ 34,4 тис. А вже 8 січня криптовалюта встановила історичний максимум у $ 42 тис. 13 квітня Bitcoin сягнув нового рекорду та досяг 62,732 тис. доларів. Це пов’язували з виходом найбільшої криптовалютної біржі США Coinbase на IPO (первинне публічне розміщення акцій).

Найактуальніші криптоновини, цікаві статті про цифрові валюти можна знайти на cryptonovunu.com.ua

На думку аналітика Девіда Зайлера, який зайнявся майнінгом BTC ще в 2011 році, курс біткоіна до 2022 року може вирости до $ 100 тис, про це він заявляв в інтерв'ю Money Mornin.

Однією з причин розвитку такого сценарію він вважав травневий халвінг, що знизив розмір нагороди майнерів з 12,5 до 6,25 BTC. До того ж, зазначав Зейлер, купити криптовалюту стало простіше через підтримку цифрових грошей платіжними системами та додатками Cash App, Robinhood і PayPal.

Керівник аналітичного департаменту AMarkets, Артем Дєєв також допускав значне зростання ціни біткоіна та можливе подорожчання біткоіна до $ 100 тис . За словами Дєєва хоча такий сценарій і виглядає з фантастичним та все ж «цілком імовірний».

«У довгостроковій перспективі біткоін все більше ставатиме ще одним захисним активом, нарівні з золотом. І чим глибше буде світова рецесія, чим сильніше буде втрачати свої позиції долар відносно світових валют, тим більше число інвесторів будуть вибирати біткоіни як засіб захисту від інфляції», - вважає Дєєв.

24 березня, американський виробник електрокарів Tesla оприлюднив можливість оплати продукції за біткойни.

«Відтепер ви можете купити Tesla за біткойни», – написав у Twitter глава компанії Ілон Маск, додавши, що «Tesla не буде конвертувати біткойни, отримані в якості оплати, у фіатну валюту».

На цей час ця опція доступна тільки у США, але до кінця поточного року нею зможуть скористатись клієнти в інших країнах.

Починаючи з 18 квітня, для більшості світових крипто валют почалося падіння ринку. На ранок ціна біткоіна знизилася до $ 51 тис.

Разом з Bitcoin обвалилися і інші криптовалюти. Так, в піку зниження ціни на Ethereum склало 20%, на Binance Coin - 17%, Ripple - 26%, Litecoin - 28%, Tron - 25%.

У п'ятницю, 23 квітня, курс біткоіна на кріптобірже Binance знизився на 11%, до 48-денного мінімуму в $ 48,4 тис. Вартість біткоіна опустилася нижче $ 50 тис. Вперше з 8 березня.

Як повідомлялося, падіння цифрових грошей відбулося на тлі зниження фондових ринків.

За інформацією агентства Reuetrs, тримачі криптовалют стурбовані планом президента США Джо Байдена стосовно підвищення податків на приріст капіталу, який обмежить інвестиції в цифрові активи.

Податкові плани потрясли ринки, спонукавши інвесторів фіксувати прибуток в акціях і інших ризикових активах, які значно зросли в надії на міцне відновлення економіки.

Йдеться про анонсовані адміністрацією Байдена зміни до податкового кодексу США, включаючи план майже подвоїти податки на приріст капіталу до 39,6% для людей, які заробляють більше 1 мільйона доларів.

«При високих темпах зростання ціни на Bitcoin власники криптовалюти, які накопичили прибуток, будуть обкладатися податком», - сказав Нік Спанос, засновник Bitcoin Center NYC.

На його думку курс Bitcoin впаде ще більше в найближчі дні.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Фахівці завершили ремонт залізничної колії в Херсоні, пошкодженої внаслідок обстрілу РФ

Вранці 8 травня російська окупаційна армія атакувала цивільну залізничну інфраструктуру у Херсоні.

08.05.2024 - 16:17

Arrow
Theme

Війна

Російські війська атакували два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури на Львівщині

Ворог влучив в енергетичні об'єкти у Червоноградському та Стрийському районах.

08.05.2024 - 09:01

Arrow

Вас це може зацікавити