Президент Зеленський сьогодні візьме участь у терміновій зустрічі лідерів G7.

Головна > Політика > Президент Зеленський сьогодні візьме уча...
Author

Олександр Талов

11.10.2022, 10:54
Shares

1

Views

836

Президент Зеленський сьогодні візьме участь у терміновій зустрічі лідерів G7.

armyinform.com.ua

11 жовтня відбудеться зусріч лідери G7, "щоб підтвердити єдність протистояння жорстоким діям Путіна в Україні".

Про це йдеться у пресрелізі уряду Великої Британії, інформує Інфокурс.

Прем’єр-міністр Ліз Трасс приєднається до віртуальної зустрічі лідерів G7 та президента Зеленського. Зустріч відбувається на тлі незаконної анексії Путіним чотирьох українських територій і жорстокого нападу на українське цивільне населення в Києві та інших місцях 10 жовтня.

Сьогоднішній відеодзвінок стане першою зустріччю лідерів Великої сімки з початку українського контрнаступу.

"Прем’єр-міністр використає цю можливість, щоб закликати інших лідерів триматися курсу. Вона зазначить, що військовий прогрес України став можливим завдяки міжнародній підтримці, яку вона отримує – не лише у формі військової допомоги, а й гуманітарної допомоги та впливу санкцій Заходу проти Росії", – йдеться у пресрелізі.

Ліз Трасс також ініціюватиме термінову зустріч лідерів НАТО аби підтвердити, що союзники залишатимуться єдиними та рішучими у своїй протидії поведінці Путіна.

Очікується, що під час сьогоднішньої розмови лідери G7 також обговорять глобальну енергетичну кризу, спричинену діями Путіна. Наразі група працює над завершенням розробки та впровадженням міжнародного обмеження ціни на російську нафту, що ще більше зашкодить потоку доходів Путіна.

Пізніше цього тижня в ООН проголосують за порушення Росією Статуту ООН через анексію Донецької, Луганської, Херсонської та Запоріжської областей. 141 держава-член ООН проголосувала за засудження повномасштабного вторгнення Путіна в Україну в березні, а раніше цього місяця більшість членів Ради Безпеки ООН проголосували проти нещодавніх анексій.

Напередодні Трасс провела телефонну розмову із Зеленським, щоб засудити нещодавні атаки РФ на Київ та анексію українських територій, а також підтвердити підтримку Великої Британії.

Нагадаємо: Напередодні президент України Володимир Зеленський домовився з канцлером Німеччини Олафом Шольцом про термінове засідання країн G7. На ньому глава держави розповість про масовані обстріли з боку Росії.

Зранку 10 жовтня Росія завдала 84 ракетних та авіаційних удари завдала країна окупант по українським містам та населеним пунктам, зокрема, Києву, Дніпру, Запоріжжю, Харкову, Львову. За поточну добу постраждала інфраструктура та мирні громадяни більш ніж 20 населених пунктів. Вкотре загинули цивільні люди.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Нідерланди роблять все можливе для прискорення постачання Україні ППО та боєприпасів - Рютте

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте наголосив, що агресія Росії в Україні та проти неї не припиняється, Україна гостро потребує допомоги.

09.05.2024 - 18:07

Arrow
Theme

Війна

Зранку війська РФ атакували Нікополь - двоє загиблих та двоє поранених

Зайнялася приватна оселя, ще дві – понівечені. Зачепило й 5 багатоквартирних будинків.

09.05.2024 - 10:30

Arrow

Вас це може зацікавити