Президент ввів у дію рішення РНБО про реєстр олігархів

Головна > Закон > Президент ввів у дію рішення РНБО про ре...
Author

Олександр Талов

30.06.2022, 12:21
Shares

0

Views

1 076

Президент ввів у дію рішення РНБО про реєстр олігархів

Kate Ban/«Бабель»

Президент Володимир Зеленський ввів у дію положення про реєстр олігархів, яке затвердила Рада національної безпеки та оборони.

Відповідний указ від 29 червня оприлюднений на сайті Офісу президента.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 червня 2022 року "Про затвердження Положення про Реєстр осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів), порядок його формування і ведення", — йдеться у тексті указу.

Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Положення визначає порядок формування та ведення реєстру олігархів.

Згідно рішенні РНБО, реєстр буде вестися в електронній формі та державною мовою.

Відомості про олігархів, що вносяться до реєстру, не можуть бути визнані конфіденційними. Водночас відомості, що містять державну таємницю та службову інформацію, в реєстр не вноситимуть. Т

Також рішення передбачає, що реєстр можуть створювати і вводити в експлуатацію поетапно, зокрема модульно, відповідно до пріоритетності завдань і доступності ресурсів.

Нагадаємо: Верховна Рада ухвалила закон про олігархів, який передбачає створення спеціального реєстру 23 вересня минулого року. Зокрема, особам із цього списку буде заборонено фінансувати політичні партії, брати участь у великій приватизації, а також подавати спеціальну декларацію.

В РНБО планували визначити перших олігархів до кінця травня 2022 року.

Як писав Forbes, голова НАЗК Олександр Новіков в інтервʼю виданню на початку червня заявив, що через війну ідея створення реєстру олігархів втратила актуальність.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити