Президент відвідав центр підготовки підрозділів ракетних військ та артилерії

Головна > Війна > Президент відвідав центр підготовки підр...
Author

Назар Лазебний

03.11.2023, 15:11
Shares

2

Views

735

Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський у День ракетних військ і артилерії та День інженерних військ відвідав один із центрів підготовки підрозділів ракетних військ і артилерії та ознайомився з новітніми зразками озброєння і техніки, що перебувають на озброєнні Збройних сил України.

Про це повідомляє Офіс президента, інформує Інфокурс.

Начальник Головного управління ракетних військ і артилерії Генерального штабу Збройних сил України Сергій Баранов доповів главі держави про особливості застосування артилерійського озброєння й техніки, зокрема САУ AS-90, гармати Д-30, САУ 2С22 "Богдана", САУ PzH 2000, установки БПЛА Shark.

Президент України відвідав один із центрів підготовки підрозділів ракетних військ і артилерії та ознайомився з новітніми зразками артилерійського й інженерного озброєння

Він поінформував Зеленського про обсяги такого типу озброєння, необхідні для війська.

У свою чергу начальник інженерних військ – начальник управління інженерних військ командування Сил підтримки ЗСУ Олександр Яковець ознайомив Президента зі зразками інженерної техніки: інженерним танком Wisent 1, бронетранспортером MaxxPro з мінним тралом Spark, машинами розмінування Ahlmann 12BS та GCS-200, танковим мостоукладачем Biber.

Олександр Яковець детально розповів Володимиру Зеленському про застосування роботизованих систем для гуманітарного розмінування на деокупованих територіях та поблизу зони активних бойових дій. Він відзначив інженерний танк Shredder, який є одним з найкращих зразків. За його словами, нині триває активне навчання особового складу із його використання.

Президентові було продемонстровано взаємодію артилерії та інженерних військ під час виконання бойових завдань, зокрема придушення вогневої точки противника, розгородження мінно-вибухових загороджень та зайняття ворожої позиції.

Фото: Офіс президента

Після стрільб військовослужбовці ракетних військ передали Главі держави планшет із гравіюванням, а інженери – свій логотипіпрапор.

Нагадаємо: В Україні 3 листопада відзначаєтьсяДень ракетних військ і артилерії, а також День інженерних військ.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити