Президент Південної Кореї сподівається  знайти "практичні контрзаходи" разом з НАТО співпраці Росії з КНДР

Головна > Політика > Президент Південної Кореї сподівається  ...
Author

Олександр Талов

21.10.2024, 14:31
Shares

2

Views

184

Южная Корея угрожает уничтожить Северную Корею из-за ядерной угрозы |  Комментарии Украина
Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль, world.comments.ua

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль обговорив із генеральним секретарем НАТО Марком Рютте ситуацію з відправкою північнокорейських військових у Росію для участі у війні проти України.

Про це пише Укрінформ з посиланням наYonhap.

"Вторгнення Росії в Україну та безрозсудний військовий союз між Росією та Північною Кореєю ще раз підтверджують, що безпека Індо-Тихоокеанського регіону та Атлантичного регіону нерозривно пов’язані. Це підриває заснований на праві міжнародний порядок, загрожує миру на Корейському півострові та в усьому світі, і уряд (Південної Кореї - ред.) не залишиться осторонь і не дозволить цього", - заявив Юн.

Він додав, що Південна Корея активно вживатиме "поетапних заходів" у відповідь на військову співпрацю між Пхеньяном і Москвою, та висловив сподівання на пошук "практичних контрзаходів" у співпраці з НАТО та державами-членами Альянсу.

Своєю чергою Рютте висловив "серйозне занепокоєння" щодо відправки військ Північної Кореї до Росії, яке він назвав грубим порушенням міжнародного права та резолюцій Ради Безпеки ООН.

Він підкреслив, що НАТО готове активно співпрацювати з Південною Кореєю, щоб відповісти на військове співробіництво між Росією та Північною Кореєю. Генсек закликав уряд Південної Кореї направити делегацію в НАТО для більш детального обміну інформацією.

Рютте також висловив сподівання на посилення співпраці в оборонній промисловості та діалогу з питань безпеки між Південною Кореєю, Україною та НАТО у контексті розгортання сил КНДР у Росії.

"Відправлення військ Північної Кореї, щоб воювати пліч-о-пліч з Росією в Україні, означатиме значну ескалацію", - написав за підсумками розмови Рютте усоцмережі Х:

Нагадаємо: Національна служба розвідки Південної Кореї заявила, що північнокорейський режим вирішиввідправити 12 тисяч військовихдля підтримки РФ у війні проти України. Йдеться про чотири бригади вояків, зокрема спецпризначенців.

21 жовтня Рада Безпеки ООН збереться для обговорення безпекової ситуації в Україні, пов’язаної, зокрема, з військовою підтримкою Росії Північною Кореєю, Іраном і Китаєм.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські окупанти продвжують зосереджувати атаки на Покровському та Курахівському напрямку - 105 атак за добу

Загалом протягом минулої доби відбулось 197 бойових зіткнень.

21.10.2024 - 09:07

Arrow
Theme

Політика

Джо Байден прибув до резиденції президента Німеччини

Після зустрічі в Бельвю Байден планує провести переговори з канцлером ФРН Олафом Шольцом

18.10.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити