Президент підтвердив можливість створення єдиного органу, який перевірятиме бізнес

Головна > Бізнес > Президент підтвердив можливість створенн...
Author

Марія Куренко

28.08.2023, 11:19
Shares

3

Views

759

Володимир Зеленський - інтерв'ю президента України | Коментарі Україна
comments.ua

Президент Володимир Зеленський пропонує створити єдиний орган для перевірок бізнесу.

За словами президента, держава і бізнес мають знайти спільне вирішення цієї проблеми, сказав президент в інтервʼю телеведучій Наталії Мосейчук.

Раніше цю ідею Зеленський озвучив на зустрічі з бізнесменами.

«Вони (бізнес- ред.) не повинні давати хабарі. Це факт. Бізнес ніхто не знищить, ми точно захистимо бізнес», – наголосив президент.

Як зазначив президент, побудовано платформу, на якій раз на тиждень, раз на два тижні економічні радники мають зустрічі з представниками бізнесу, щоб вирішити питання, які їх турбують. Однак це несистемне рішення, додав Зеленський.

Президент сказав, що бізнес "не бажає жодних перевірок".

"Вони сказали, що стали приходити до них, тому що держава повернулася до перевірок. Але це баланс […] Міжнародний валютний фонд, Європейська комісія… Якщо ми не повертаємо податкову систему, яка в нас існувала до початку війни, якщо ми не повертаємо перевірок, у нас будуть питання під час перемовин про майбутнє членство в ЄС. Питання будуть восени, в жовтні", – зазначив він.

Зеленський повідомив, що запропонував бізнесу провести зміни в законодавстві: що лише один орган має право перевіряти.

"Давайте ми повернемо мінімум і зробимо один орган, який має право перевіряти. Я знайду такий баланс між європейським законодавством і їхнім запитом – перевіряти, і вами, щоб до вас усі не ходили", – сказав президент.

Він зазначив, що "бізнес має запропонувати, що буде за орган, яка ця людина й таке інше".

Нагадаємо: Згідно дослідження проводилося в рамках Ініціативи для відновлення економіки, розвитку підприємництва та експорту України, що реалізується Центром розвитку інновацій, Офісом з розвитку підприємництва та експорту, національним проєктом Дія.Бізнес спільно з Advanter Group у співпраці з Міністерством економіки України, Міністерством фінансів України,Міністерством розвитку територіальних громад і територій, Міністерством цифрової трансформації, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Державною регуляторною службою, Коаліцією бізнес-спільнот за модернізацію України, бізнес занепокоєний через можливий негативний вплив держави.

Опитування підприємців проводили у квітні та червні цього року, і в розділі "Проблеми бізнесу" найбільше зростання серед відповідей "Непередбачувані дії держави, що можуть погіршити стан бізнесу" та "Перешкоди з боку регуляторних та/чи фіскальних органів".

Як писав Forbes Україна з посиланням на бізнес- омбудсмена Романа Ващука, cкарг до бізнесомбудсмена у першому кварталі цього року теж стало удвічі більше, ніж було у четвертому кварталі 2022-го. Левова частка стосується дій податкової. У другому кварталі 2023 року Рада бізнес-омбудсмена отримала 361 скаргу компаній щодо зловживань державних органів. У першому кварталі було 328 звернень, а у четвертому кварталі 2022-го – 305 скарг. Традиційно бізнес найбільше скаржиться на податківців.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити