Президент Німеччини Штайнмаєр прибув до Києва

Головна > Економіка > Президент Німеччини Штайнмаєр прибув до ...
Author

Ольга Фединчік

25.10.2022, 09:34
Shares

3

Views

258

Президент Німеччини Штайнмаєр прибув до Києва

dpa·live/twitter.com

У столицю України з візитом прибув президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Про це повідомляє Spiegel, інформує Інфокурс.

Це перша поїздка Штайнмаєра до країни після вторгнення росії.

"Моє послання українцям: ми не просто стоїмо на вашому боці. Натомість ми продовжуватимемо підтримувати Україну – економічно, політично та у військовому відношенні", - сказав він після прибуття до Київа.

Під час візиту Штайнмаєр планує зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським.

Фото: Міхаель Кеплер/dpa

Штайнмаєр спочатку планував зустрітися із Зеленським у Києві минулого четверга, 20 жовтня. Однак він відклав поїздку з міркувань безпеки. Після цього відбулася телефонна розмова між ним і Зеленським, під час якої вони обговорили підготовку візиту й оборонну допомогу Україні.

За повідомленням Офісу Федерального президента, Штайнмаєр та Зеленський тепер хочуть зробити спільне звернення до німецьких міст та муніципалітетів із закликом у найближчій перспективі укласти нові партнерські відносини з українськими муніципалітетами та допомогти людям, які там проживають, пережити зиму.

Нагадаємо: Навесні у відносинах Києва і Берліна виникла додаткова напруга через відмову у візиті Штайнмаєру - українська сторона відмовилась його приймати через багаторічні тісні відносини з Росією, запросивши натомість федерального канцлера. Зокрема, на посаді міністра закордонних справ Німеччини Штанмайер підтримував зв'язок з російським колегою Сергієм Лавровим. Крім того, Штайнмаєр був прихильником "Північного потоку - 2".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити