Президент доручив підготувати комплекс дій для продовження роботи «зернового коридору»

Головна > Війна > Президент доручив підготувати комплекс д...
Author

Назар Лазебний

21.07.2023, 17:15
Shares

10

Views

920

Президент Володимир Зеленський доручив підготувати комплекс дій для продовження роботи "зернового коридору" та напрацювати відповідні дипломатичні заходи.

Крок за кроком: відкриття зернового коридору з України. Хроніка | Ukrainian  Shipping Magazine — Новини судноплавства України та світу
Зерновий коридор

Про це він повідомив за результати засідання Ставки Верховного головнокомандувача, інформує Інфокурс.

Як зазначив президент, продовжується системна робота із захисту наших портів та інфраструктури зернової ініціативи. На ставці були заслухані доповіді командувача ВМС Неїжпапи та віце-прем’єра Кубракова.

"Головкому Залужному, командувачу Неїжпапі та міністру Кубракову – підготувати комплекс дій для продовження роботи «зернового коридору». МЗС – напрацювати аналогічні дипломатичні кроки", - зазначив Зеленський.

Також на Ставці також розглянули ситуацію на фронті, на північному кордоні, плани ворога й заслухали проміжний звіт щодо роботи територіальних центрів комплектування.

"Фронт. Доповіді Головкома, командувачів Сирського, Тарнавського. Актуальна ситуація на полі бою. Глибока аналітична доповідь усіх наших розвідок щодо задумів противника на коротку й тривалу перспективу. Також – постачання, логістика, виробництво. Міністр Резніков, командувач Гуляк, міністр Камишін", - зазначив глава держави.

Крім того, за його словами, розглянули ситуацію на північному кордоні.

"Тримаємо під пильним контролем діяльність найманців у Білорусі. Доповіді ГУР МО, СЗР, ДПСУ", - поінформував Зеленський.

Триває комплексна перевірка роботи ТЦК – військкоматів, й на Ставці заслухали проміжний звіт. Президент анонсував, що до кінця липня очікуються результати інспекції.

Нагадаємо: 17 липня речник російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що "зернову угоду" фактично зупинено. Того ж дня у МЗС РФ заявили, що Чорноморська ініціатива припиняє функціонування з 18 липня. Росія відкликає гарантії безпеки судноплавства. За словами Пєскова, РФ "негайно повернеться до "зернової угоди" як тільки домовленості, що її стосуються, буде виконано".

У Міноборони Росії заявили, що всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря до українських портів, розглядатимуться як "потенційні перевізники вантажів військового призначення".

Президент Володимир Зеленський пояснив, що угода між Україною і Туреччиною та ООН щодо експорту агропродукції лишається чинною.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Уряд виділив більш ніж 1,5 млрд грн на відбудову критично важливих ТЕС - Шмигаль

Кошти використають для відбудови Зміївської ТЕС на Харківщині та Трипільської ТЕС на Київщині.

17.05.2024 - 13:12

Arrow
Theme

Закон

Що зміниться для окремих категорій громадян при перетині кордону з 18 травня - пояснення ДПСУ

З 18 травня після набуття чинності закону щодо вдосконалення мобілізації в пунктах пропуску в окремих категорій громадян перевірятимуть наявність війс...

16.05.2024 - 15:49

Arrow

Вас це може зацікавити