Президент Байден зустрінеться з лідерами Конгресу щоб переконати їх розблокувати пакет допомоги Україні на 60 млрд доларів

Головна > Політика > Президент Байден зустрінеться з лідерами...
Author

Марія Куренко

26.02.2024, 09:52
Shares

2

Views

738

Байден запропонував Конгресу зміни, які підвищують шанси на допомогу  Україні » Слово і Діло
NBC

Президент США Джо Байден обговорить терміновість прийняття двопартійного законопроєкту з національної безпеки з лідерами Конгресу, включаючи спікера Палати представників Майка Джонсона

Як пише Bloomberg із посиланням на щотижневий графік Білого дому, зустріч відбудеться у вівторок, 27 лютого.

Байден разом із представниками Конгресу обговорять виділення мільярдів доларів на допомогу союзникам, включаючи Україну, а також питання запобігання зупинки роботи уряду США (шатдаун).

В офісі Джонсона підтвердили плани спікера бути присутніми на заході. За словами помічника Конгресу, на зустрічі також візьмуть участь лідер більшості в Сенаті Чак Шумер, лідер меншості в Сенаті Мітч Макконнелл та лідер меншості в Палаті представників Хакім Джефріс.

Республіканці відмовилися задовольнити прохання США про надання допомоги Україні на суму понад 60 млрд доларів.

Радник Байдена з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що адміністрація вважає, що допомога, яка вже схвалена двопартійним голосуванням у Сенаті, може бути підтримана у Палаті представників, якщо Джонсон поставить її на голосування.

У програмі "Зустріч з пресою" на каналі NBC News Салліван заявив, що Україна може перемогти у війні з Росією, Україна може повернути територію, яку окупувала Росія, але для цього Києву потрібна допомога союзників, в тому числі і Сполучених Штатів.

"Це можливо лише за наявності необхідних інструментів. І саме тому Сполученим Штатам необхідно надати пакет допомоги, який отримав величезну кількість голосів від обох партій в Сенаті. Палата має активізуватись і ухвалити цей законопроєкт", - закликав Салліван.

Він зазначив, що все "зрештою зводиться до простого рішення однієї людини, спікера Джонсона. Якби в палаті було голосування, це було б прийнято обома партіями. Отже, спікеру Джонсону потрібно вирішити, чи дозволить він провести це голосування".

"Якщо він це зробить, то Україна отримає те, що їй потрібно. Якщо він цього не зробить, то Сполучені Штати не матимуть необхідних ресурсів, щоб надати Україні необхідні інструменти та можливості. Ось до чого це зводиться", - підсумував радник з нацбезпеки.

Нагадаємо: 13 лютого Сенат схвалив законопроєкт, що передбачає допомогу союзникам США, зокрема Україні, Ізраїлю та Тайваню обсягом 95,34 млрд доларів, з яких 60$ млрд передбачено для Києва.

Після того документ має розглянути Палата представників, яка повернеться до роботи 28 лютого. Спікер Палати представників конгресмен-республіканець Майк Джонсон відхилив ідею ухвалення законопроєкту про допомогу Україні, стверджуючи, що там відсутні положення про суворіші заходи безпеки на кордоні із Мексикою.

Президент Байден та члени його адмінітсрації неодноразово закликали спікера Джонсона почтавити цей законопроєкт на голосування в Палаті представників.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити