Президент анонсував кадрові рішення після перевірки укриттів

Головна > Банки > Президент анонсував кадрові рішення післ...
Author

Ольга Фединчік

23.06.2023, 18:16
Shares

0

Views

1 044

Президент анонсував кадрові рішення після перевірки укриттів

kyiv.comments.ua

Президент Володимир Зеленський по результатам засідання РНБО заявив, що результати перевірки сховищ майже по всій країні невтішні, будуть відповідні кадрові рішення.

Про це президент заявив у відеозверненні після засідання РНБО 23 червня, інформує Інфокурс.

"Сьогодні розглянули ситуацію з укриттями в областях, районах, містах, які ворог тероризує найбільш інтенсивно. Висновки невтішні. Майже по всій країні, - сказав Зеленський. - Особливо цинічна та ганебна ситуація в тих містах, які мають значний фінансовий ресурс, але, на жаль, інші пріоритети. Кадрові рішення будуть".

У Києві лише 15 відсотків укриттів - без зауважень

Він підкреслив, що доступні та надійні укриття по всій країні мають бути - і будуть - пріоритетом для керівників усіх рівнів.

За словами Зеленського, Генпрокурор Андрій Костін поінформував РНБО про роботу органів прокуратури щодо повернення приміщень укриттів, які були незаконно виведені з власності громад. За його даними, на сьогодні вже більше 400 таких позовів подано по країні.

Нагадаємо: Масштабну перевірку укриттів в Україні почали після того, як під час російської ракетної атаки 1 червня в Деснянському районі Києва загинули троє людей, які перебували в цей час на вулиці, намагаючись потрапити до закритого укриття.

За результатами перевірки бомбосховищ у Києві міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив 10 червня, що придатними до використання без суттєвих зауважень є лише 15 відсотків із них. За його словами, 50 відсотків укриттів - "технічно придатні, але їх треба приводити в порядок", решта 35 відсотків - непридатні.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), у Києві непридатні до використання 34,6 відсотка укриттів, а зачинені - 0,6 відсотка.

Водночас у Київській міській державній адміністрації (КМДА) заявили, що придатними є 65 відсотків бомбосховищ, а ще 21 відсоток може слугувати укриттями за умови належного облаштування. Не відповідають технічним вимогам 14 відсотків об'єктів, визнали в столичній владі.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити