Представники країн Африки, які приїхали на саміт в РФ, вийшли з заявою про відновлення "зернової угоди" з Україною

Головна > Економіка > Представники країн Африки, які приїхали ...
Author

Марія Куренко

28.07.2023, 14:46
Shares

2

Views

1 131

Зернову угоду» продовжили - Дивись.info
dyvys.info

Африканський Союз закликає негайно відновити угоду за посередництва Організації Об'єднаних Націй, яка дозволяє Україні експортувати мільйони тонн зерна, яка була припинена за ініціативи Росії.

Про це повідомляє Рolitico,інформує Інфокурс.

Заяву представників країн африканського континенту озвучив президент Коморських островів Азалі Ассумані, який очолює Африканський союз до складу якого входять 55 країн, в інтерв'ю російському державному інформаційному агентству "РИА Новости".

"Ми обговоримо це з Путіним, щоб побачити, як ми можемо перезапустити цю угоду. Проблема зерна та добрив стосується всіх", - заявив Азалі Ассумані.

Нагадаємо: 27-28 липня на самітуі Санкт-Петербурзі Путін зустрічається з 17 африканськими лідерами, оскільки дедалі більш ізольований російський лідер намагається зберегти відносини з африканським континентом, що має тісні історичні зв'язки з Москвою.

На полях російсько-африканського саміту Путін пообіцяв поставити безплатне зерно шістьом африканським країнам. За його словами в найближчі місяці "РФ безплатно поставить по 25-50 тисяч тонн зерна, а також забезпечить його безплатну доставку до Буркіна-Фасо, Зімбабве, Малі, Сомалі,Еритрея та Центральноафриканська республіка.

За заявою російського президента, РФ вийшла із "зернової угоди", оскільки вона нібито не виправдала гуманітарного призначення щодо зниження ризиків голоду в найбідніших країнах Африки, Азії й Латинської Америки та нагадав, що загальна сума списаної Москвою заборгованості африканських країн наразі становить $23 млрд. Путін також пообіцяв виділити на розвиток африканських країн ще понад 90 млн доларів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Україна націоналізувала два літаки, що належали "Ростеху"загальною вартістю 10 млн євро

Літаки перебували на балансі офшорної компанії, що входить до структури "Ростеху" через підконтрольне російське АТ "Ільюшн Фінанс Ко".

17.05.2024 - 13:03

Arrow
Theme

Енергетика

Обмеження постачання електрики можуть тривати до вересня - радник Шмигаля

Зима буде "невідворотньо важкою" і шансів на відновлення знищеної за два місяці генерації у повному обсязі немає, зазначив Бойко.

16.05.2024 - 15:22

Arrow

Вас це може зацікавити