Правильне харчування вашого кошеняти

Головна > Енергетика > Правильне харчування вашого кошеняти
Author

Олександр Талов

05.10.2021, 10:07
Shares

0

Views

472

Правильне харчування вашого кошеняти
null

Якісна їжа для кота у перші місяці життя відіграє важливу роль у його розвитку та формуванні. У кошеняти до року формується скелет, відбувається активне зростання м'язової тканини та закладається основа майбутнього здоров'я. Головне завдання дбайливих господарів – це надати малюкові якісне харчування зі збалансованим вмістом поживних речовин, вітамінів та мікроелементів. Найпростіше стежити за харчуванням за допомогою повнораціонного корму – Про План для котів до 12 місяців містить усе необхідне для організму, що зростає.

Харчування в перші місяці життя кошеняти

Для новонароджених кошенят природне джерело корисних речовин – це молозиво мами-кішки. Тому кішечка теж потребує посиленого, але не надмірного раціону, а також постійного доступу до свіжої чистої води. Місячне кошеня потрібно починати поступово відлучати від мами, давати невеликі порції прикорму. Також поступово треба збільшувати кількість їжі та інтервали між годуванням. До віку 10 тижнів малюк має вже бути привчений до харчування повнораціонним кормом 3-4 рази на день.

Плюси та мінуси різних раціонів для кошеняти

З початку прикорму господарі мають обрати кращий спосіб годування малюка й постійно його дотримуватися. Не можна чергувати або поєднувати натуральне харчування та промисловий корм для кошенят – при такому харчуванні просто неможливо дотримуватися оптимального балансу мікроелементів та вітамінів, адже надлишок якогось з елементів може бути не менш шкідливим, ніж його нестача.

Сучасні повнораціонні промислові корми розробляються з урахуванням рекомендацій провідних ветеринарів й мають корисний збалансований склад, необхідний для повноцінного розвитку кошеня, для кісток та для міцного захисту імунної системи. У віці до трьох місяців раціон кошеня можна урізноманітнити професійним вологим кормом у вигляді ніжного мусу або паштету. Для більш старших кошенят буде цілком вистачати сухого корму.

Про План – сухий корм для кошенят до року

Спеціалізований корм Про План для кошенят із куркою розроблений спеціально під особливості маленького організму, який знаходиться в процесі росту та розвитку. У його складі містяться всі необхідні поживні речовини й компоненти для нормального травлення. Серед плюсів такого спеціального корму для кошенят не можна не відзначити:

  • Збалансований склад на основі натурального тваринного білка (курки) з вмістом життєво необхідних жирів, вітамінів груп А, С, D, Е та мінералів;
  • Гарне засвоєння шлунком кошеняти;
  • Оптимальний розмір і твердість крокетів, а також наявність у складі спеціальних компонентів, які сприяють підтримці здоров'я зубів;
  • Корм є джерелом DHA – поживної речовини, яка міститься в молозиві кішки та грає величезне значення для розвитку організму маленького кошеняти.
Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

На фронті упродовж доби відбулося 146 бойових зіткнень, тривають бої за м.Вовчанськ

Російські війська завдали 6 ракетних та 57 авіаційних ударів, здійснив 41 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та насе...

13.05.2024 - 08:54

Arrow
Theme

Політика

П'ять країн ЄС домовилися посилити контроль за дотриманням санкцій проти Росії

Угода посилить та уніфікує контроль ЄС за дотриманням візових вимог щодо Росії.

10.05.2024 - 10:52

Arrow

Вас це може зацікавити