Прапор як символ любові до рідної землі, просякнутої кров’ю героїв у боротьбі за її незалежність

Головна > Бізнес > Прапор як символ любові до рідної землі,...
Author

Олександр Талов

21.09.2022, 18:03
Shares

1

Views

1 275

Прапор як символ любові до рідної землі, просякнутої кров’ю героїв у боротьбі за її незалежність
null

Тож не дивно, що багато хто став шукати відповіді на питання стосовно певної символіки, пісень, прапорів та знамен, що майоріли на Майдані, звідки вони з’явилися, що означають іхні кольори для українця. Якщо з державною символікою і державним синьо-жовтим прапором все більш-менш зрозуміло, то з червоно-чорним прапором УПА і досі у багатьох залишаються питання. Проте, це не стає на заваді бажанню купити прапор УПА, щоб відчути свою причетність до величної нації.

Дещо з історії прапора

Якщо для мешканців західних областей країни щодо прапора все більш-менш зрозуміло і нікого не дивує наявність червоно-чорного знамена поряд з синьо-жовтим на будь-яких патріотичних заходах, то для східняків це все ще залишається трохи дивним, бо постсовєтське виховання міцно пов’язує цей прапор з чимось незрозумілим та малознаним.

Насправді червоний та чорний колір зустрічаються в символіках багатьох народів. Частіше за все кольори символізують печаль та любов, проте, це не про наш червоно-чорний прапор. Для гуцулів червоний колір особливий, а вишиванки, що вишивали гуцулки чорними та червоними нитками завжди були оберегами, тими що стовідсотково захистять у часи негоди чи боротьби. Навіть у своїх піснях українці оспівували ці кольори: " Червоний -то любов, а чорний то журба..."

Тож цілком логічно, що червоно-чорне знамено стало тим символом, що завжди поряд з українцями у часи радості та смутку, у часи боротьби та перемог.

Червоно-чорний прапор був поруч з запорізькими козаками у їх славетних походах, використовувся Січовими стрільцями на теренах Першої світової, а також майорів під час повстанської боротьби за незалежність України поряд з воїнами Української повстанської армії та учасниками Організації Українських Націоналістів.

Той хто боровся за незалежність країни чи захищав Україну від ворожої навали завжди точно знав, що чорний колір на прапорі - то колір родючої та квітучої української землі, а червоний - колір крові героїв-українців, які завжди готові пролити її захищаючи незалежність своєї Держави та своє особисте прагнення до волі.

З яких матеріалів виготовляють прапори?

Усвідомлюючи велич своєї нації, її нескінченне прагнення до незалежності, роки боротьби її найкращих синів за волю та право бути Українцем, цілком зрозуміле бажання кожного у часи російської навали, яка спіткала Україну 24 лютого, мати це героїчне знамено.

Проте при купівлі прапора все ж потрібно ретельно вибрати тканину виготовлення, щоб він служив якомога довше.

Знамена можуть виготовляти з таких тканин:

Прапорної сітки - спеціального полотна високої міцності. Прапори виготовлені з цього матеріалу підходять для вуличного використання, бо завдяки сітчастій структурі добре себе поводять при сильному вітрі.

Шведки – ця тканина підходить для вуличних прапорів і має найвищий термін використання та зносостойкість.

Габардину – полотно має щільну структуру, завдяки штучності походження тканини, прапор має насичені кольори. Термін служби буде вищий у приміщенні ніж в умовах вулиці.

Атласу – блискучої досить щільної та глянцевої тканини. Прапор з такої тканини виглядає дуже вишукано та святково, буде доречно виглядати на різноманітних урочистостях, бажано, у приміщенні чи протягом короткого терміну в умовах назовні приміщення.

Нейлону – синтетичної тканини малої щільністі, що має невисоку ціну, тому зазвичай використовується у прапорах для мітингів чи промозаходів.Термін служби таких знамен найнижчий.

Також слід зазначити, що на полотно прапору можна нанести односторонній чи двосторонній друк (написи, символи чи інще).

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити