ППО знищила усі ворожі ракети, ще на підльоті до Києва

Головна > Війна > ППО знищила усі ворожі ракети, ще на під...
Author

Назар Лазебний

08.12.2023, 10:02
Shares

4

Views

90

У Німеччині підготували другу групу українських операторів ЗРК Patriot -  Мілітарний
Мілітарний

Сили та засоби протиповітряної оборони знищили усі ворожі ракети, які летіли у напрямку Києва, ще на підльоті до столиці.

Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація, інформує Інфокурс.

ісля тривалої паузи у 79 днів ворог поновив удари крилатими ракетами з бортів стратегічної авіації Ту-95МС. Попередньо, близько 10-ти бомбардувальників-ракетоносців випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55 з району міста Енгельс, Саратовської області. Повітряна тривога в столиці тривала майже 2 години", - зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

Він підкреслив, що "жодна ворожа ціль не досягнула міста. Силами та засобами ППО усі ракети, які летіли у напрямку Києва, були знищені ще на підльоті до столиці".

Попко також зазначив, що інформація щодо жертв та руйнувань відсутня.

"Як ви бачите, ворог дочекався свого часу і почав знову застосовувати стратегічну авіацію для атак на мирні міста. Тому бережіть себе та рідних, не нехтуйте сигналами повітряної тривоги", - додавначальник КМВА.

Нагадаємо: Як інформував ІК, упродовж минулої доби ворог завдав 3 ракетних та 57 авіаційних ударів, здійснив 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Минулої доби російські окупанти завдали авіаційного удару по Україні, застосувавши 21 ударний БпЛА типу “Shahed-136/131”. Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 17 ворожих дронів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Уряд виділив більш ніж 1,5 млрд грн на відбудову критично важливих ТЕС - Шмигаль

Кошти використають для відбудови Зміївської ТЕС на Харківщині та Трипільської ТЕС на Київщині.

17.05.2024 - 13:12

Arrow
Theme

Закон

Що зміниться для окремих категорій громадян при перетині кордону з 18 травня - пояснення ДПСУ

З 18 травня після набуття чинності закону щодо вдосконалення мобілізації в пунктах пропуску в окремих категорій громадян перевірятимуть наявність війс...

16.05.2024 - 15:49

Arrow

Вас це може зацікавити