PP і HDPE: безпечний харчовий пластик який оточує нас всюди

Головна > Енергетика > PP і HDPE: безпечний харчовий пластик як...
Author

Назар Лазебний

13.09.2022, 20:46
Shares

2

Views

1 054

PP і HDPE: безпечний харчовий пластик який оточує нас всюди
null

Робота й активна взаємодія з харчовою продукцією на виробництві та продуктових базах вимагає відповідального ставлення до вибору тари. Вона має бути безпечною, гігієнічною та стійкою до агресивного впливу середовища. Пластик є одним з найкращих матеріалів для харчових та побутових потреб. Але не всі його види можна використовувати. Є основні критерії, за якими відрізняють харчовий пластик від звичайного.

Основні види гігієнічного пластику

На сьогоднішній день існує декілька видів безпечного гігієнічного пластику, в якому можна зберігати харчові продукти: поліетилен (HDPE) і поліпропілен (PP). Ці види матеріалів широко використовуються у виробництві. Відрізнити їх можна завдяки спеціальним позначкам, які наносять на корпус тари. Більшість пластикових упаковок та контейнерів виготовлені саме з цих видів матеріалу. Наприклад, серед пластикової тари на сайтах спеціалізованих магазинів можна знайти окремо як ящики для м’яса, так і для хлібобулочних виробів, овочів.

Поліпропілен (РР)

Цей вид матеріалу набув широкого вжитку у 50-х роках XX століття. Він активно використовується і сьогодні. Головні переваги поліпропілену полягають у високій температурі плавлення, стійкості до реакцій взаємодії з кислотами та іншими їдкими речовинами, міцності. Цей матеріал може витримувати великі навантаження, він є ідеальним варіантом для пакування продуктів, ліків й інших товарів медичного призначення, а також товарів автомобільної галузі.

Поліпропілен є екологічним матеріалом, тому що його можна вторинно переробити у гранулу, тим самим не забруднюючи навколишнє середовище. Такі гранули використовують для виробництва нових пластикових товарів.

Поліетилен (HDPE)

Цей вид пластику має дуже високий рівень щільності та виробляється шляхом з’єднання молекул етилену. Матеріал є універсальним, його властивості відомі світу ще з 30-х років XX століття. Поліетилен відрізняє те, що він, попри свою легкість, дуже міцний. Це доводить один показовий приклад на молочному бутлі. Його вага сягає 56 грамів, але при цьому він може витримати навантаження в 4 літри.

Окрім цього, до основних переваг поліетилену можна віднести неподатливість до перепадів температурних режимів, ударостійкості. Вироби з цього виду пластику не гниють, не піддаються цвілі, що говорить про їх довговічність. А завдяки пластичності цього матеріалу, з нього можна робити вироби будь-якої форми.

Пакування, зроблені з поліетилену, вигідні з фінансового боку та безпечні за умов належної утилізації. Сучасні виробники все частіше віддають перевагу виробам саме з поліетилену, з додаванням різних домішок. Такі експерименти цілком безпечні, вони мають на меті покращити та полегшити використання пластикових виробів на виробництві.

Поліпропілен та поліетилен є однаково затребуваними на виробництві. Вони мають попит на сучасному ринку та забезпечують створення якісних та міцних товарів для збереження продуктів харчової промисловості. Існує великий асортимент пластикової тари, яка стане оптимальним рішенням для вирішення різних логістичних проблем. За матеріалами компанії Sklad Service

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Сили оборони знищили 28 "шахедів" у семи областях України 

Також минулої доби на Херсонському напрямку було знищено розвідувальний БпЛА "Supercam" та ударний "Ланцет", а на Одещині розвідувальний безпілотник "...

21.05.2024 - 08:58

Arrow
Theme

Енергетика

Дефіцит електроенергії зменшився через потепління, але досі суттєвий - можливі відключення ввечері

Графіки погодинних відключень можуть бути застосовані при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання.

20.05.2024 - 13:12

Arrow

Вас це може зацікавити