Повітряні сили знищили російський спостережний пунк на судні "Механік Погодін"

Головна > Війна > Повітряні сили знищили російський спосте...
Author

Марія Куренко

12.03.2024, 09:32
Shares

1

Views

249

ВМС ЗСУ

Повітряні Сили ЗСУ 11 березня в районі Кінбурської коси знищили російський танкер "Механік Погодін", який російські війська використовували як пункт управління,

Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських сил ЗСУ.

"На згаданому судні було розгорнуто спостережний пост для ведення розвідки, а також засоби РЕБ. Судно періодично використовувалося як платформа для нанесення ударів FPV-дронами по території Херсонської області", - поінформували у ВМС.

А також зазначили, що судно, відповідає визначенню військового об’єкту. Танкер "Механік Погодін" був включений до системи РЕБ і збору розвідувальної інформації противника, а також систем спостереження, командування та звʼязку.

Військово-Морські сили підкреслили, щознищення російського танкера "було здійснено у повній відповідності до норм Міжнародного гуманітарного права".

На зображенні може бути: текст

Фото: ВМС ЗСУ

Танкер належав російській компанії VEB – Leasing OJSC (Санкт-Петербург), яка була внесена до санкційного списку.

Згідно з рішенням Херсонського окружного адміністративного суду у серпні 2018 року танкер "Механік Погодін"був заарештований і до літа 2023 року знаходився на території Херсонського морського порту.

Після підриву росіянами дамби Каховської ГЕС танкер викинуло на берег Кінбурської коси, яку тимчасово контролюють росіяни.

В подальшому, росіяни розгорнули на судні спостережний пост для ведення розвідки.

Нагадаємо: У ніч на 1 лютого спецпідрозділ "Group 13" ГУР знищив ракетний корабель ворога "Івановєц" Чорноморського флоту РФ, який патрулював Чорне море поблизу озера Донузлав біля окупованого Криму. Вартість втраченого корабля становить орієнтовно 60–70 млн доларів.

14 лютого Збройні сили України спільно з Головним управлінням розвідки знищили російський великий десантний корабель "Цезар Куніков" у Чорному морі. Корабель атакували ударними морськими дронами "Magura V5" біля берегів Криму неподалік міста Алупка. Повідомлялося, що це судно здійснювало перевозку"шахедів" і піхоти. Його вартість оцінюється у 110 млн доларів

У ніч з 4 на 5 березня спецпідрозділ ГУР МО України "Group 13" атакував патрульний корабель чорноморського флоту РФ "Сєрґєй Котов". Вогневе ураження відбулось у територіальних водах України, неподалік Керченської протоки. Вартість потопленого корабля становить близько 65 мільйонів доларів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Уряд виділив більш ніж 1,5 млрд грн на відбудову критично важливих ТЕС - Шмигаль

Кошти використають для відбудови Зміївської ТЕС на Харківщині та Трипільської ТЕС на Київщині.

17.05.2024 - 13:12

Arrow
Theme

Закон

Що зміниться для окремих категорій громадян при перетині кордону з 18 травня - пояснення ДПСУ

З 18 травня після набуття чинності закону щодо вдосконалення мобілізації в пунктах пропуску в окремих категорій громадян перевірятимуть наявність війс...

16.05.2024 - 15:49

Arrow

Вас це може зацікавити