Посли ЄС схвали 11-й пакет санкцій проти Росії

Головна > Столиця > Посли ЄС схвали 11-й пакет санкцій проти...
Author

Олександр Талов

21.06.2023, 18:59
Shares

0

Views

181

Посли ЄС схвали 11-й пакет санкцій проти Росії

sud.ua

Посли країн Європейського Союзу погодили 11 пакет антиросійських санкцій. У пакеті містяться заходи, спрямовані на протидію обходу санкцій. Також посли ЄС затвердили додаткові 3,5 млрд євро для Європейського фонду миру.

Про це повідомляє Шведське головування у Раді ЄС, інформує Інфокурс.

"Сьогодні посли ЄС узгодили 11-й пакет санкцій проти Росії. Пакет містить заходи, спрямовані на протидію обходу санкцій, та персональні санкції", – йдеться в повідомленні.

Рішення про схвалений послами ЄС пакет санкцій тепер має бути офіційно підписано столицями блоку, перш ніж заходи будуть офіційно ухвалені та набудуть чинності. Деякі остаточні деталі можуть змінитися в ході цього процесу.

"Я вітаю політичну домовленість щодо нашого 11-го пакету санкцій. Це завдасть додаткового удару по військовій машині Путіна посиленням експортних обмежень, націлених на організації, які підтримують Кремль", - зазначила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Також вона наголосила, що цей "нструмент проти обходу не дозволить Росії отримати підсанкційні товари"

Окрім того, повідомляє Bloomberg, держави-члени погодилися розширити існуючі заборони на автомобілі та інші транспортні засоби, а також на технології, промислові товари, залізо, сталь та продукти їхньої переробки, в яких використовуються підсанкційні метали. До списків санкцій будуть додані ще десятки фізичних та юридичних осіб.

Також посли ЄС 21 червня затвердили додаткові 3,5 млрд євро для Європейського фонду миру, через який надають військову допомогу Україні, повідомляє Reuters із посиланням на джерела в ЄС.

"Це рішення підтверджує відданість ЄС підтримці своїх партнерів у галузі безпеки та оборони", – повідомили у головуванні.

Нагадаємо: На початку минулого місяця Європейська комісія висунула низку пропозицій, основною метою яких є закриття лазівок, вирішення проблеми обходу санкцій та посилення правозастосування.

Проте у деяких країн викикав занепокоєння механізм, націлений на треті країни, які недостатньо роблять для запобігання ухиленням Росії від санкцій, основною метою якого є інструменти для утримання урядів країн від допомоги Росії та закриття торгових каналів, які може використати Москва. Якщо дипломатичний тиск виявиться неефективним, механізм дозволить запровадити цільові експортні обмеження на ключові товари. Однак початкові критерії цього інструменту були ослаблені під час постійних переговорів між дипломатичними представниками.

Для 11 пакету також були запропоновані заходи прозаборону на транзиту багатьох товарів через Росію та формальне припинення потоків нафти з країни північною гілкою нафтопроводу "Дружба".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Посли ЄС схвалили надання Україні прибутків від заморожених активів РФ

Далі рішення ще має фіналізувати Рада ЄС.

08.05.2024 - 17:55

Arrow
Theme

Енергетика

Під ударом росіян опинилися об'єкти енергетики в шести областях України

Енергетики вже працюють над їліквідацією наслідків російської атаки.

08.05.2024 - 09:35

Arrow

Вас це може зацікавити