Пошук якісного освітнього ресурсу

Головна > Війна > Пошук якісного освітнього ресурсу
Author

Марія Куренко

03.12.2020, 15:53
Shares

0

Views

266

Пошук якісного освітнього ресурсу
null

Кому з нас хоча б один раз в житті не доводилося почути від батьків або вчителя: «Важко в навчанні - легко в бою!» Мабуть, такої людини і не знайдеш, і ми гризли граніт науки з ретельністю гортаючи словники і довідники. Кажуть теперішнім учням та студентам набагато простіше - інтернет їм на допомогу.

Але чи так це насправді? Спробуємо розібратися. Освітній сегмент інтернету рясніє всілякими ресурсами, де зібралася якісна і не дуже інформація. Є сайти на будь-який смак і інформація на будь-який запит, варто лише зробити пару кліків на гаджеті.

Причому є сайти для різної аудиторії - для вчителів і для учнів, для учнів молодшої школи і для студентів ВНЗ. Різняться ресурси і за рівнем виконання від аматорських до дуже професійних. Якщо говорити про наповнення сайтів, то тут настільки сильний розкид по контенту, що очі розбігаються від великої кількості інформації. Значні відмінності також в функціоналі порталів - від простих і зручних у використанні до тих, що «не дуже». Як не загубитися в цьому різномаїтті і знайти свій той, що буде інформативним і простим у використанні практично для всіх членів сім'ї і стане в головним помічником в освітньому процесі?

Ретельно вивчивши з десяток ресурсів за принципом - зручно / інформативно / дохідливо /безкоштовно - знайшли ресурс Dovidka.biz.ua (дивитися тут  https://dovidka.biz.ua/) і були приємно здивовані простотою функціоналу і кількістю інформації, починаючи від самого простого - правил правопису або стандартних формул до досить серйозних наукових статей.

Причому статті абсолютно різного формату і тематики. Особливо порадували розділи з української мови та літератури. Легко орієнтуватися в розділі, інформація розподілена чітко по періоду навчання (від молодшого класу до старшого). Наповненість розділів просто чудова. На прикладі розділу з української літератури - біографії письменників, вірші, короткий зміст творів, детальний аналіз творів. Плюсом також є наявність теоретичного матеріалу, тестів і презентацій по предмету. І для зовсім ледачих - твори з української літератури.

Просто вразив аналіз твору Степана Процюка Аргонавти. Аналіз твору чіткий та професійний, при тому зрозумілий не тільки дорослому а й підлітку. Дуже цікаво прописані композиція та сюжет твору. Чітко та ретельно розглянута проблематика та виписана ідея твору.

Особливість ресурсу полягає в тому, що він підійде для будь-якої людини пов'язаної зі шкільним процесом - учня, студента, вчителя або батьків

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити