Порошенко закликав до запровадження воєнного стану у Донецькій та Луганській областях

Головна > Спорт > Порошенко закликав до запровадження воєн...
Author

Ольга Фединчік

22.02.2022, 12:18
Shares

2

Views

770

Порошенко закликав до запровадження воєнного стану у Донецькій та Луганській областях

pravda.com.ua

Україна має негайно запровадити воєнний стан у Луганській та Донецькій областях, вважає п'ятий президент України Петро Порошенко.

Про це повідомляє пресслужба партії "Європейська солідарність".

"Україна має в цих двох областях запровадити воєнний стан, як я це зробив під час агресії проти нас в Керченській протоці. Україна має сформувати і прийняти необхідні законодавчі акти вже сьогодні", – наголосив Порошенко.

Він звернувся до президента України, прем'єр-міністра, міністра оборони, головнокомандувача ЗСУ та міністра внутрішніх справ із вимогою інформувати суспільство про поточну ситуацію та про те, що робити громадянам.

"Це правильна комунікація і це правильна протидія російським інформаційним фейкам", - зазначив Порошенко.

Він також наголосив, що президент України має зустрітися з лідерами фракцій, які мають досвід відсічі російської агресії та звільнення окупованих територій у 2014-2016 роках.

"І не треба тягнути політичну ковдру на себе. По-справжньому треба об'єднатися, тому що об'єднався український народ", – зазначив Порошенко.

Нагадаємо: 21 лютого президент РФ Володимир Путін заявив про визнання Росією "незалежності" так званих "ЛНР" та "ДНР". Він також офіційно своїми указами скерував до ОРДЛО війська РФ.

За словами заступника голови комітету Ради Федерації Клімова, "ЛНР" та "ДНР" Росія визнає "у фактичних межах", також у вівторок розгляне питання про ратифікацію договорів про дружбу та співпрацю з так званими "ДНР" та "ЛНР".

До Держдуми було внесено законопроєкти про ратифікацію договорів про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу між Росією та "Л/ДНР". Передбачається, що ці договори набудуть чинності на день обміну ратифікаційними грамотами.

У вівторок, 22 лютого, ЛНР та ДНР ратифікували договір про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу між ЛНР/ДНР та Російською Федерацією.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити