Популярні помилки при підключенні Wi-Fi відеокамери

Головна > Культура > Популярні помилки при підключенні Wi-Fi ...
Author

Олександр Талов

28.10.2022, 17:16
Shares

2

Views

638

Популярні помилки при підключенні Wi-Fi відеокамери
null

Камери відеоспостереження Wi-Fi – це бездротове обладнання для безпеки на об'єктах різного призначення. Їхня основна перевага полягає в тому, що для їх монтажу немає необхідності прокладати цілу мережу проводів, а достатньо лише підключити до живлення.

При цьому представлені вони в широкому асортименті, тому кожен зможе вибрати відповідне рішення для себе: https://dahua-technology.com.ua/ua/videokamery/wi-fi/. Тим не менш, часто саме ці камери піддаються критики, які зазвичай пов'язані з правильною установкою. Розглянемо найпопулярніші помилки під час підключення Wi-Fi камер.

Основні помилки підключення Wi-Fi камери

Не було скинуто налаштування

Якщо ви придбали камеру, яка раніше використовувалася, тоді могли залишитися попередні налаштування мережі. Вони можуть не дозволити обладнання підключитися до поточної мережі, тому виникає помилка підключення. Виправити цю ситуацію дозволить скидання налаштувань, що поверне техніку до заводських показників. Щоб провести скидання, обладнання обов'язково потрібно підключити до живлення.

Є картка пам'яті

У більшості камер відеоспостереження оновлення програмного забезпечення здійснюється через встановлену картку пам'яті, на яку завантажуються оновлення. З цієї причини, якщо є проблеми з підключенням до мережі або програми, обладнання зайняте іншим завданням. Якщо налаштовувати обладнання, рекомендується на якийсь час дістати карту пам'яті з відповідного слота.

Поломка смартфона

Іноді буває, що всі проблеми з підключенням Wi-Fi камери пов'язані зі смартфоном, через який здійснюється підключення. Може неправильно працювати камера, тому QR-код зчитується неправильно. Або повністю зайнятий весь простір на смартфоні. Щоб унеможливити цей варіант, можете спробувати для підключення використовувати інший смартфон.

Не відповідний регіон

У деяких випадках проблема пов'язана з тим, що підключена відеокамера працює не в регіоні, для якого призначається. Навіть у тому випадку, якщо покупку здійснювали в Україні, вона могла бути завезена нелегально, тому не коректно працюватиме. Довіряйте виключно сертифікованим магазинам.

Неправильно вибрана частота мережі Wi-Fi

Стандартно камери та роутери працюють на частоті 2,4 ГГц. Вкрай рідко зустрічаються варіанти з частотою 5 ГГц. Якщо неправильно вибрати частоту, тоді обладнання працюватиме некоректно або відмовиться підключатися.

Занадто велика відстань

Недолік досить рідкісний, частіше відноситься до заміської території чи вілли. Справа в тому, що бездротові камери спостереження мають досить слабкий чіп. Навіть якщо ваш смартфон може підключатися до телефону, це абсолютно не означає, що обладнання зможе працювати також ефективно з камерою. Перед безпосереднім встановленням підключіть близько до роутера.

Крім цього, можна виділити ще такі проблеми, через які Wi-Fi камера працює некоректно: повільний інтернет, несправно працює роутер і ціла низка інших причин. Щоб виключити будь-які складнощі з установкою обладнання, рекомендується довіряти цей процес професіоналам, які щодня стикаються з обладнанням подібного типу.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити