Пообіді "Укренерго" зафіксувало дефіцит в енергосистемі

Головна > Енергетика > Пообіді "Укренерго" зафіксувало дефіцит ...
Author

Олександр Талов

29.11.2023, 14:59
Shares

1

Views

468

Поради щодо скорочення електроспоживання та «тривожна валізка» на випадок  відключення світла : 20:10:2022 - 20 хвилин Житомир
zt.20minut.ua

Усереду, 29 листопада, з 13:00 в енергосистемі зафіксовано дефіцит електроенергії, який повʼязаний зі стрімким зростанням споживання через важкі погодні умови та одночасне включення в мережу тисяч споживачів із постраждалих від негоди регіонів.

Про це повідомляє "Укренерго", інформує Інфокурс.

"Водночас електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб задовільнити всі потреби споживачів: сонячні електростанції майже не працюють через щільну хмарність в усіх регіонах, а на теплових електростанціях деякі блоки ще перебувають в ремонті",- йдеться у повідомленні.

Українців закликали ощадливо споживати електрику протягом дня до 18:00.

"Ощадливе споживання не означає, що потрібно вимкнути все в домі і сидіти в темряві. Достатньо вимкнути світло там, де воно в цей момент не потрібно й уважно поставитись до того, як ви користуєтесь потужними електроприладами: залишити працювати тільки найнеобхідніше, а всі нетермінові справи перенести на вечір та ніч після 18:00", - зазначили в "Укренерго"

Нагадаємо: НБУ очікує, щодефіцит електроенергіїпротягом четвертого кварталу 2023 року не перевищуватиме 5%. Для порівняння - аналогічний показник у першому кварталі після ударів Росії по енергетичній інфраструктурі складав, за оцінкою НБУ, 15%.

8 місяців активної ремонтної кампанії дають свої результати — після останньої масованої дронової атаки та під час стихійного лиха відсутні планові вимкнення споживачів, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За даними Міністерства енергетики, генерація покриває потреби. Україна може залучати допомогу від ЄС, ситуація залишається контрольованою.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити