Пообіді "Укренерго" зафіксувало дефіцит в енергосистемі

Головна > Енергетика > Пообіді "Укренерго" зафіксувало дефіцит ...
Author

Олександр Талов

29.11.2023, 14:59
Shares

1

Views

568

Поради щодо скорочення електроспоживання та «тривожна валізка» на випадок  відключення світла : 20:10:2022 - 20 хвилин Житомир
zt.20minut.ua

Усереду, 29 листопада, з 13:00 в енергосистемі зафіксовано дефіцит електроенергії, який повʼязаний зі стрімким зростанням споживання через важкі погодні умови та одночасне включення в мережу тисяч споживачів із постраждалих від негоди регіонів.

Про це повідомляє "Укренерго", інформує Інфокурс.

"Водночас електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб задовільнити всі потреби споживачів: сонячні електростанції майже не працюють через щільну хмарність в усіх регіонах, а на теплових електростанціях деякі блоки ще перебувають в ремонті",- йдеться у повідомленні.

Українців закликали ощадливо споживати електрику протягом дня до 18:00.

"Ощадливе споживання не означає, що потрібно вимкнути все в домі і сидіти в темряві. Достатньо вимкнути світло там, де воно в цей момент не потрібно й уважно поставитись до того, як ви користуєтесь потужними електроприладами: залишити працювати тільки найнеобхідніше, а всі нетермінові справи перенести на вечір та ніч після 18:00", - зазначили в "Укренерго"

Нагадаємо: НБУ очікує, щодефіцит електроенергіїпротягом четвертого кварталу 2023 року не перевищуватиме 5%. Для порівняння - аналогічний показник у першому кварталі після ударів Росії по енергетичній інфраструктурі складав, за оцінкою НБУ, 15%.

8 місяців активної ремонтної кампанії дають свої результати — після останньої масованої дронової атаки та під час стихійного лиха відсутні планові вимкнення споживачів, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За даними Міністерства енергетики, генерація покриває потреби. Україна може залучати допомогу від ЄС, ситуація залишається контрольованою.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу  четверо людей постраждало, серед них дитина

Пошкоджено 12 житлових будинків, готель, Палац культури, банк, магазини, 14 легкових автомобілів.

21.10.2024 - 09:36

Arrow
Theme

Закон

Кабмін звільнив заступника міністра агрополітики Головню

Володимира Гончарука призначено заступником голови Державної служби з питань праці.

18.10.2024 - 12:44

Arrow

Вас це може зацікавити