Понад 1 млн євро зібрали чехи на модернізований танк T-72 для України

Головна > Бізнес > Понад 1 млн євро зібрали чехи на модерн...
Author

Ольга Фединчік

03.10.2022, 15:36
Shares

1

Views

656

 Понад 1 млн євро зібрали чехи на модернізований танк T-72 для України

idnes.cz

У Чехії у межах громадської ініціативи протягом вересня зібрали кошти на закупівлю модернізованого танка T-72 для ЗСУ, він скоро вирушить в Україну.

Танк назвали “Томашем”, на честь першого президента Чехословаччини Томаша Масарика і він незабаром вирушить в Україну пише чеське видання IDNES, інформує Інфокурс.

Фото: Dárek pro Putina/twitter.com

Збір коштів почали на початку вересня в рамках ініціативи “Подарунок для Путіна”, поставивши за ціль 30 млн чеських крон.

За словами організаторів проекту, це перший прецедент, коли в межах низової ініціативи у країнах Європи зібрали кошти на танк. Перед початком збору організатори проконсультувалися з українською стороною, а транспортуванням танка займеться міноборони Чехії.

На зібрану суму купують модернізований Т-72 – з оновленими гусеницями, динамічним захистом та новішими системами наведення.

Наступним кроком кампанії організатори, після консультації з українською стороною, обрали закупівлю боєприпасів для танків, ракетних систем і гаубиць, які є на озброєнні у ЗСУ – оскільки це одна з найгостріших потреб української армії в умовах боїв такої інтенсивності.

Нагадаємо: Ініціатива “Подарунок для Путіна” існує з травня, її заснував підприємець Далібор Дедек у співпраці з міноборони Чехії.

Організатори забезпечують кампанію збору коштів, а міноборони купує на них різноманітну військову допомогу для України у чеського оборонпрому, відповідно до актуальних потреб української армії.

На спецрахунок посольства України у Празі за цей час чехи перерахували понад 213 млн крон.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити