Поліція викрила київську клініку, яка спеціалізувалася на продажі немовлят

Головна > Культура > Поліція викрила київську клініку, яка сп...
Author

Ольга Фединчік

17.08.2021, 13:15
Shares

3

Views

1 074

Поліція викрила київську клініку, яка спеціалізувалася на продажі немовлят

Пресцентр МВС/mvs.gov.ua

Правоохоронці викрили організовану злочинну групу, яка здійснювала продаж дітей за кордон. Зловмисники створили товариство з обмеженою відповідальністю, яке надавало посередницькі послуги у межах програми сурогатного материнства.

Про це повідомляє пресцентр Міністерства внутрішніх справ.

"До складу організованої злочинної групи входило п’ятеро осіб, зокрема – організатор, співорганізатор та троє виконавців. Зловмисники створили товариство з обмеженою відповідальністю для надання посередницьких послуг у межах програми сурогатного материнства. "Послуги" фігурантів коштували близько 70 тисяч доларів США. Наразі встановлено 16 фактів злочинної діяльності зловмисників", - йдеться у повідомленні.

Група складалася з організатора, співорганізатора, двох громадян з однієї з країн Східної Азії, а також лікаря-уролога.

Рекламу про свої послуги вони розміщували в інтернеті. Діяли за відпрацьованою схемою: підшукували жінок, які за грошову винагороду - від 300 до 1000 доларів США погоджувались на фіктивні шлюби з іноземцями. Лікар оформлював фальшиві довідки щодо протипоказань для планування та виношування вагітності "дружинами". Це ставало підставою для офіційного застосування допоміжних репродуктивних технологій.

Відтак "сімейним парам" підшукували сурогатних матерів. За виношування дитини жінкам платили від 6 до 8 тисяч доларів США.

Фото: Пресцентр МВС/mvs.gov.ua

Після народження немовляти мати оформлювала довіреність на право вивозу батьком-іноземцем дитини за кордон. За послуги зловмисників громадяни іншої держави платили близько 70 тисяч доларів США.

Під час проведення обшуків правоохоронці вилучили чорнові записи. У них зазначена інформація щодо ще 160 замовлень від іноземців.

Викрили організовану злочинну групу в Печерському районі столиці.

Наразі фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 149 (Торгівля людьми) та ч.2. ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко у Facebook, в процесі документування злочину трьох новонароджених було передано соціальним службам.

"Але ще щонайменше 13 діток були продані та вивезені з України", – додав він.

Нагадаємо: У липні подібну схему продажу немовлят викрили на Харківщині. До складу організованої групи входили мешканці Київської та Харківської областей, у тому числі керівники одного зі столичних центрів репродуктивної медицини. Після проведених експертиз були виявлені факти недбалого ставлення медпрацівників центру до своїх обов’язків, що призвело до смерті немовлят.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити