Покарання для "Центренерго" за низкі запаси вугілля

Головна > Культура > Покарання для "Центренерго" за низкі за...
Author

Олександр Талов

24.02.2021, 18:03
Shares

1

Views

901

 Покарання для


forsal.pl

Національна комісія з регулювання в сфері енергетики і компослуг, має намір оштрафувати "Центренерго" на 850 тисяч доларів за порушення ліцензійних умов щодо забезпечення необхідних резервів палива для виробництва електроенергії.

Питання прийняття відповідного рішення внесено до порядку денного засідання комісії в п'ятницю, 26 лютого.

"Відповідно до пунктів 11, 12 частини першої статті 17, статей 19 та 22 Закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» та статті 77 Закону України "Про ринок електричної енергії" накласти штраф у розмірі 850 000 (вісімсот п’ятдесят тисяч) гривень на ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ЦЕНТРЕНЕРГО"за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії", - зазначається в Постанові.

Крім того у документі також зазначається, що відповідно до ліцензійних умов з виробництва електроенергії, ліцензіати, що виробляють електроенергію з вуглеводнів, повинні мати необхідні резерви відповідного палива для забезпечення безпечного постачання електроенергії.

"В акті невиїзної перевірки "Центренерго", проведеної регулятором з 8 по 12 лютого, відзначається, що в цілому протягом грудня 2020 року та січня 2021 року фактичні залишки вугілля на складах ліцензіата не відповідають гарантованим запасам, затвердженим Міненерго на ці місяці. При цьому регулятор прийняв до уваги, що фактичний обсяг поставок вугілля в грудні-січні склав лише половину законтрактованого обсягу: 0,94 млн тонн проти 1,85 млн тонн. витрати вугілля на ці два місяці були затверджені Міненерго на рівні 0,969 млн т. в той же час фактичні витрати ліцензіата перевищили ці показники і склали майже 1 млн тонн (999,24 тис тонн) ", - йдеться в повідомленні.

За даними НКРЕКУ, найбільшими постачальниками, які не виконали договірні обсяги поставок палива в грудні 2020 року - січні 2021 є:

  • ПАТ "Львівська вугільна компанія",
  • ДП "Шахта ім. М.С. Сургая",
  • ДП "Первомайськвугілля",
  • ДП "ВК Краснолиманська ",
  • Veb Boks Solutions, ТОВ" Д. Трейдинг ".

Нагадаємо: 20 січня в НКРЕКУ заявили, що готують перевірки на ТЕС через низькі запаси вугілля. Перевірки завершили 12 лютого.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити