Південна Корея планує розширити допомогу Україні

Головна > Міжнародне > Південна Корея планує розширити допомогу...
Author

Ольга Фединчік

11.07.2024, 16:42
Shares

1

Views

126

armyinform.com.ua

Південна Корея і НАТО найближчим часом затвердять "флагманський проєкт", у межах якого Сеул розширить допомогу Україні.

Про це заявив президент Південної Кореї Юн Сок Йоль у Вашингтоні перед засіданням на рівні глав держав НАТО і партнерів Альянсу в Індо-Тихоокеанському регіоні, повідомляє Укрінформ.

"Ми (з Альянсом – ред.) готуємо флагманський проєкт, який поглибить нашу співпрацю щодо підтримки України та відносини з нею", - сказав Юн.

Він додав, що в межах цього проєкту Південна Корея і НАТО також посилять взаємодію у боротьбі з гібридними загрозами та злочинною кіберактивністю.

Водночас Юн згадав про поглиблення військових та економічних зв’язків між Росією і Північною Кореєю, що підживлює війну РФ проти України і створює загрози безпеці на Корейському півострові.

"Усі ці виклики є нагадуванням про те, що європейська, євроатлантична безпека і безпека Індо-Тихоокеанського регіону є невіддільними, тож на сьогоднішній зустрічі ми ще більше поглибимо та зміцнимо наше партнерство", - підкреслив південнокорейський лідер.

Нагадаємо: Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль і прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда заявили, що поглиблення військового співробітництва Росії та Північної Кореї різко посилює загрози стабільності регіону, для протидії яким їх країнам необхідно зміцнити безпекову співпрацю з НАТО.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Громадські об’єднання США закликали Держдеп використати виділені Україні мільярди доларів, які можуть “згоріти” у кінці вересня

До Держдепу звернулися, зокрема, такі організації, як Nova Ukraine, Leleka Foundation та 107 відділення Союзу українок Америки.

05.09.2024 - 10:36

Arrow

Вас це може зацікавити