Після скасування візиту Байдена Білий дім повідомив про розгляд питання формату зустрічі у Рамштайні

Головна > Політика > Після скасування візиту Байдена Білий ді...
Author

Назар Лазебний

09.10.2024, 09:57
Shares

3

Views

130

Білий дім анонсував зустріч Байдена й Зеленського та нову допомогу Україні
Укрінформ

У Білому домі працюють над форматом зустрічі Контактної групи з питань оборони України після скасування візиту президента США Джо Байдена до Німеччини.

Про це повідомляє інформаційна агенція Reuters.

"З огляду на те, що поїздка була скасована сьогодні, ми все ще працюємо над тим, як саме може відбутися зустріч у Рамштайні. Наша прихильність до України була важливою частиною цього процесу, і вона залишається непохитною", - заявила журналістам перша заступниця речника Білого дому Емілі Саймонс.

Раніше у Білому домі повідомили, що "враховуючи прогнозовану траєкторію та потужність урагану Мілтон, президент Байден відкладає свою майбутню поїздку до Німеччини та Анголи, щоб спостерігати за підготовкою до урагану Мілтон та реагування на нього, на додаток до поточних заходів реагування на наслідки урагану Хелен на південному сході країни".

Слідом за Байденом Держсекретар США Ентоні Блінкен також скасував поїздку до Німеччини, де мав приєднатися до програми візиту президента Джо Байдена, яка передбачала зустрічі з лідерами інших країн та участь у засіданні групи "Рамштайн", повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, поінформував Укрінформ.

Як зазначається, Німеччина очікувала, що близько 20 лідерів приїдуть до Рамштайна, де Президент України Володимир Зеленський планує представити План перемоги.

За словами одного з німецьких чиновників, засідання у форматі "Рамштайн" – перше на рівні лідерів – планувалося відкрити публічними виступами лідерів США, України та Німеччини. У зустрічі також мали взяти участь президент Франції Еммануель Макрон, прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер та президент Польщі Анджей Дуда.

Нагадаємо: Байден, Макрон, Шольц і Стармер планували зустрітися 12 жовтня в Берліні. Після цього вони мали вирушити на базу ВПС США "Рамштайн", де того ж дня запланована перша зустріч Контактної групи з питань оборони України.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Економіка

Велика Британія запровадила санкції проти тіньових танкерів Путіна

Росія використовує значну частину своїх нафтогазових доходів для фінансування війни в Україні.

17.10.2024 - 14:34

Arrow
Theme

Війна

Ворог концентрує свої зусилля на Курахівському напрямку - 52 атаки за добу

Гаряче також на Куп'янському та Лиманському напрямках

17.10.2024 - 09:47

Arrow

Вас це може зацікавити