Підтримка та допомога у відновленні, розвиток військово-технічного співробітництва — результати зустрічі Шмигаля та Фіцо

Головна > Політика > Підтримка та допомога у відновленні, роз...
Author

Ольга Фединчік

24.01.2024, 14:44
Shares

1

Views

1 043

Кабінет міністрів України

Прем’єр-міністри України та Словаччини підписали спільну заяву щодо посилення двосторонніх відносин між країнами на основі взаємної довіри та поваги.

Як повідомила пресслужба Уряду, документ завізовано за підсумками зустрічі Глави українського Уряду Дениса Шмигаля зі своїм колегою Прем’єр-міністром Робертом Фіцо, яка відбулась в Ужгороді 24 січня 2024 року.

Підтримка України, допомога у відновленні та розвиток військово-технічного співробітництва — спільна заява прем’єр-міністрів України та Словаччини
Підтримка України, допомога у відновленні та розвиток військово-технічного співробітництва — спільна заява прем’єр-міністрів України та Словаччини

Фото: Кабінет міністрів України

Узаяві, зокрема, підтверджено готовність до подальшої співпраці, спрямованої на повагу до територіальної цілісності та суверенітету України в межах її міжнародно визнаних кордонів, зазначив Шмигаль

Крім того, в документі відзначено тверду та послідовну підтримку Словацької Республіки європейської інтеграції України.

"Також прем’єр-міністри висловили підтримку Формули миру Президента України Володимира Зеленського та наголосили на важливості участі Словаччини у відновленні України та призначення відповідальним за цей напрямок Віце-прем'єр-міністра Словацької Республіки",- поінформував премєр-міністр України.

Денис Шмигаль зазначив, що в підписаній заяві йдеться про важливість як участі Словаччини у гуманітарному розмінуванні України, так і спільних зусиль щодо забезпечення глобальної продовольчої безпеки, підвищення транзитного потенціалу для експорту української сільськогосподарської продукції.

Окремим пунктом підкреслено важливість розвитку військово-технічного співробітництва на комерційній основі між двома державами.

У своєму телеграм-каналі Шмігаль зазначив, що Уряд Словаччини не блокуватиме купівлю Україною зброї та техніки у словацького бізнесу.

"Будемо співпрацювати у питанні поставок з боку словацької компанії техніки для зведення оборонних рубежів", - поінформував він.

Також прем1єр-міністр України, додав, що Словаччина підтримає програму Ukraine Facility, яка передбачає виділення Україні 50 млрд євро з боку Європейського Союзу.

Нагадаємо: Прем’єр-міністрСловаччини РобертФіцо зустрівся зі своїм українським колегою Динисом Шмигалем в Ужгороді 24 січня 2024 року.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити