Підписано угоди про тимчасове житло для 15 000 сімей, для них встановлять модульні будинки

Головна > Банки > Підписано угоди про тимчасове житло для ...
Author

Ольга Фединчік

06.07.2022, 10:43
Shares

2

Views

1 062

Підписано угоди про тимчасове житло для 15 000 сімей, для них встановлять модульні будинки

Кабінет Міністрів України

В Україні вже підписані угоди про встановлення модульних будинків для 15 000 сімей, які потребують тимчасового житла.

Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на конференції з питань відновлення України у швейцарському Лугано, інформує Інфокурс.

"Є відповідні документи уряду, ми прописали тимчасові швидкі рішення – це модульні будинки… ми їх встановлюємо спільно з нашими партнерами. В першу чергу це Польща, США, інші країни", – сказав премʼєр.

Він зазначив, що наразі підписано угод на встановлення для більше 15 000 сімей таких будинків у тих місцях, де показує місцева влада, сказав Шмигаль.

За словами прем’єра, уряд завершив розробку кількох урядових програм щодо забезпечення житлом, зокрема це лізингова програма під нуль відсотків.

Міністерство розвитку громад та територій веде перемовини із забудовниками про можливість викупу соціального житла для багатодітних сімей, і 60 квартир вже придбано, додав Шмигаль.

Крім того, розуміючи всі виклики та загрози, Уряд уже розпочав підготовку до опалювального сезону.

"Ми створюємо відповідний запас модульних котелень, які можна швидко привозити й розгортати. Робимо запас спеціальних генераторів для електроенергії та запас очищувачів для питної води. Ми готуємося до опалювального сезону, але треба розуміти, що швидко відновити централізоване теплопостачання там, де розбиті великі теплоелектростанції, буде складно", — зауважив Денис Шмигаль.

Шмигаль додав, що на такий випадок прописані всі процедури, вони погоджені з органами місцевого самоврядування. Усі питання опалювального сезону, за його словами, перебувають у фокусі Міністерства розвитку громад та територій і Міністерства енергетики, створений відповідний штаб з підготовки до осінньо-зимового періоду.

Нагадаємо: За данними Міністерства розвитку громад та територій на 1 червня 3,5 млн українців мають пошкоджене або зруйноване житло, йдеться про 116 000 об’єктів загальною площею 14 млн кв. м.

Внаслідок збройної агресії рф найбільше пошкоджено житла у Донецькій, Харківській та Київській областях.

Національна програма відновлення та модернізації житла й інфраструктури регіонів України передбачає $150-250 млрд інвестицій. Такі цифри оприлюднено на конференції в Лугано.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Сили оборони знищили 28 "шахедів" у семи областях України 

Також минулої доби на Херсонському напрямку було знищено розвідувальний БпЛА "Supercam" та ударний "Ланцет", а на Одещині розвідувальний безпілотник "...

21.05.2024 - 08:58

Arrow
Theme

Енергетика

Дефіцит електроенергії зменшився через потепління, але досі суттєвий - можливі відключення ввечері

Графіки погодинних відключень можуть бути застосовані при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання.

20.05.2024 - 13:12

Arrow

Вас це може зацікавити