Підозрюваному у витоку секретних документів Пентагону висунули офіційні звинувачення

Головна > Енергетика > Підозрюваному у витоку секретних докумен...
Author

Назар Лазебний

16.06.2023, 10:01
Shares

2

Views

840

Підозрюваному у витоку секретних документів Пентагону висунули офіційні звинувачення

Військовослужбовець ВПС Нацгвардії Сполучених Штатів Джек Тейшейра

bbc.com

Військовослужбовцю ВПС Нацгвардії Сполучених Штатів Джеку Тейшейрі у четвер висунули офіційні звинувачення, пов’язані з незаконним зберіганням та поширенням оборонних секретів США.

Про це повідомило Міністерство юстиції США, інформує Інфокурс.

"Велике журі присяжних у Бостоні висунуло звинувачення військовослужбовцю ВПС Національної гвардії США (USANG), дислокованому в штаті Массачусетс, у зберіганні та передачі на платформі соціальних мереж секретної інформації, пов’язаної з національною обороною", - йдеться в повідомленні.

21-річному Джеку Тейшейрі висунули звинувачення за шістьма пунктами.

"Тейшейра звинувачується у свідомому обміні інформацією в соцмережах з іншими користувачами, які не мали права її отримувати. Цим він порушив закони США та поставив під загрозу нашу національну безпеку", - заявив у цьому зв’язку генеральний прокурор США Меррік Гарланд.

Відповідно до звинувачувальних документів, Тейшейра передавав секретну інформацію Національної оборони на платформі соціальних мереж двома способами. По-перше, Тейшейра нібито отримав доступ до секретних документів, що містять інформацію про національну оборону, з секретної робочої станції на базі Отіс США, а також переписав і передав інформацію іншим користувачам на платформі соціальних мереж. Тейшейра також опублікував зображення секретних документів на платформі соціальних медіа, які мали стандартні позначки секретності, зокрема "Секретно", "Цілком секретно" та SCI, що вказувало на те, що вони містять суворо секретну інформацію уряду Сполучених Штатів. Принаймні один із документів, що містить інформацію про національну оборону, нібито був знайдений у цифровій формі в конкретному обліковому записі, пов’язаному з Тейшейрою.

У міністерстві зазначили, що кожне звинувачення в несанкціонованому зберіганні та передачі інформації про національну оборону передбачає покарання до 10 років ув'язнення, до трьох років після звільнення під наглядом і штраф до 250 000 доларів США.

Справу розслідує ФБР.

Нагадаємо: Тейшейра був заарештований 13 квітня 2023 після скандального витоку у відкриті джерела секретної інформації, в тому числі пов’язаної з оцінками бойових дій в Україні.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити