Підозрюваних у наведенні по селу Гроза на Харківщині оголосять у міжнародний розшук

Головна > Закон > Підозрюваних у наведенні по селу Гроза н...
Author

Ольга Фединчік

24.11.2023, 15:02
Shares

1

Views

305

Ракетный удар по Грозе: количество погибших возросло до 53 и может еще  увеличиться, — полиция. Читайте на UKR.NET
дснс України

Підозрюваних у наведенні ракети по селу Гроза на Харківщині братів Мамонів найближчим часом оголосять у міжнародний розшук.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив журналістам заступник начальника ГУ Нацполіції в Харківській області - керівник слідчого управління Сергій Болвінов, пінформує Інфокурс.

"Це буде міжнародний розшук. Я переконаний, що вони найближчими днями вже будуть у розшуку, після відповідного рішення суду", - сказав Болвінов.

Він зауважив, що кримінальне провадження за підслідністю передано до СБУ, однак поліцейські також займаються цією справою, оскільки створена міжвідомча група.

Зазначається, що інших підозрюваних у слідства поки немає.

Водночас, правоохоронцям ще не вдалося встановити, хто саме з місцевих жителів несвідомо під час побутового спілкування чи усвідомлено передавав братам інформацію про події в селі та, зокрема, про те, що відбуватиметься поминальний захід.

Нагадаємо: 5 жовтня російські війська завдали ракетного удару по магазину-кафе в с. Гроза на Харківщині, коли там проходили поминки за військовослужбовцем, якого перепоховали в рідному селі. Загинули 59 людей. За інформацією правоохоронців, удару по кафе росіяни завдали ракетою “Іскандер-М”.

У Кремлі після атаки цинічно заявили, що їхня армія нібито не завдає ударів по цивільному населенню, а «працює по скупченнях військових та армійського керівництва». На засіданні Ради безпеки ООН постійний представник рф Василь Небензя заявив, що в Грозі "загинули націоналісти та неонацисти, які прийшли на похорон високопоставленого українського націоналіста".

11 жовтня СБУповідомила, що підозрює в наведенні російської ракети 30-річного Володимира Мамона та його 23-річного брата Дмитра, які під час окупації перейшли на бік ворога, а потім утекли до РФ.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити