Під санкції США підпали глава Сбербанку, депутати Держдуми та 48 оборонних підприємств

Головна > Закон > Під санкції США підпали глава Сбербанку,...
Author

Олександр Талов

24.03.2022, 19:33
Shares

1

Views

718

Під санкції США підпали глава Сбербанку, депутати Держдуми та 48 оборонних підприємств

detector.media

США оголосили новий пакет санкцій щодо громодян та підприємств росії через розвʼязану проти України війну.

Як повідомляє міністерстфо фінанів США , під обмежувальні заходи потрапили 328 депутатів Держдуми рф і 48 оборонних компаній.

"Сьогодні, Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) наклало серйозні витрати на Російську Федерацію за її незаконну, необґрунтовану та безпідставну війну проти України, визначивши ключові фактори вторгнення. Під санкції потрапили десятки російських оборонних компаній, 328 депутатів російської Держдуми та керівник найбільшої фінансової установи Росії (фінансовий лідер Сбербанку Герман Греф -ІК). Ця дія узгоджується з подібними діями Європейського Союзу, Сполученого Королівства та Канади, і відображає постійну єдність, щоб притягнути Путіна до відповідальності за його війну", - йдеться у повідомленні.

Загалом до чергового санкційного списку потрапили більш ніж 400 росіян і організацій.

Зокрема, санкції вжито щодо АО "Корпорація тактичного ракетного озброєння", що виробляє гіперзвукову зброю, та більш ніж 20 повʼязаних із нею компаній.

ВАТ «НВО Високоточні системи» (High Precision Systems) — державна холдингова компанія, що займається розробкою, виробництвом, модернізацією та ремонтом озброєння та військової техніки. Серед іншої продукції High Precision Systems виробляє зенітно-повітряні та протитанкові ракетні комплекси для Збройних Сил Росії (ЗРК "Панцирь" та ракети "Іскандер")

ВАТ "НПК "Техмаш" — виробляє та постачає боєприпаси для Збройних Сил Росії, зокрема систем залпового вогню ("Ураган") та гранатометів, реактивних систем залпового вогню наземного та морського базування, некерованих бомб та іншої оборонної продукції.

"У результаті сьогоднішніх дій все майно та інтереси у власності вищезазначених осіб, які перебувають у Сполучених Штатах, заблоковано, і про них необхідно повідомити OFAC. Крім того, блокуються також будь-які організації, які прямо чи опосередковано на 50 або більше відсотків належать одному чи кільком заблокованим особам. Усі операції, які здійснюються особами США в межах (або транзитом) Сполучених Штатів, які пов’язані з будь-якою власністю чи інтересами у власності визначених чи іншим чином заблокованих осіб, заборонені, якщо вони не дозволені загальною чи спеціальною ліцензією, виданою OFAC, або іншим чином. Ці заборони включають будь-який внесок або надання коштів, товарів чи послуг будь-якою заблокованою особою, або на її користь, а також отримання будь-якого внеску чи надання коштів, товарів чи послуг від будь-якої такої особи", – зазначили у Міністерстві фінансів США.

Також заборонені операції з російським золотом, будь-яка операція із золотом, пов’язана з Центральним банком Російської Федерації, підпадає під дію існуючих санкцій.

Нагадаємо: Раніше США запровадили санкції проти дружини та дорослих дітей прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова, а також членів Держдуми РФ, які керували зусиллями з визнання "Л/ДНР", зокрема, спікера Думи В'ячеслава Володіна та лідера російської Компартії Геннадія Зюганова.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити