Під час відбиття ракетного удару РФ в Україні розбився винищувач F-16 – Генштаб

Головна > Війна > Під час відбиття ракетного удару РФ в Ук...
Author

Олександр Талов

30.08.2024, 10:16
Shares

2

Views

262

F-16: что это за истребитель, технические характеристики, максимальная  скорость - 10 февраля 2023 :: Новости Донбасса
U.S. Air Force / Старший льотчик Тейлор Крул

Один з українських винищувачів F-16 зазнав катастрофи під час відбиття масованої ракетної атаки РФ вранці 26 серпня.

Про це заявила пресслужба Генштабу ЗСУ.

"В ході повітряного бою літаки F-16 продемонстрували свою високу ефективність, бортовим озброєнням було збито чотири крилатих ракети ворога.Під час заходу на наступну ціль з одним із літаків був втрачений звʼязок. Як зʼясувалося пізніше, літак зазнав катастрофи, льотчик загинув", – йдеться у заяві пресслужби Генштабу.

У Генштабі зазначили, що для зʼясування причин аварії призначена спеціальна комісія МОУ, яка працює в районі падіння літака

Раніше про катастрофу F-16 26 серпня 2024-го написало видання WSJ, посилаючись на анонімного посадовця США.

Загалом до України прибуло шість винищувачів F-16. Повітряні сили ЗСУ мають шість пілотів, навчених керувати ними, повідомив інший співрозмовник видання. Попри те, що інцидент стався під час російської атаки, винищувач не був збитий ворожим вогнем. Авіакатастрофа могла статися внаслідок помилки пілота, свідчать попередні дані WSJ.

У свою чергу інформаційна агенція Reuters з посиланням на заяву представника міністерства оборони США пише, що катастрофа в понеділок не була результатом російського вогню, а можливі причини від помилки пілота до механічної несправності все ще досліджуються.

Міноборони США прокоментувало повідомлення про втрату винищувача F-16 в Україні. Заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх на брифінгу заявила, що хоч і ознайомлена з новинами, але не може підтвердити відповідну інформацію, оскільки США не залучені до розслідування,

Нагадаємо: Знищення винищувача співпадає з датою загибелі льотчика Повітряних сил ЗСУ Олексія Меся, про що повідомила пресслужба Повітряного командування "Захід". У Командуванні зазначили, що26 серпня під час відбиття російського масованого комбінованого ракетно-авіаційного удару він знищив три російські крилаті ракети та один ударний БПЛА.

31 липня 2024-го перша партія винищувачів F-16 від союзників НАТО прибула в Україну, писав Bloomberg. Крайній термін передачі американських військових літаків було встановлено на кінець липня, говорили джерела видання. Точна кількість переданих літаків не оголошувалася. Передача літаків була ускладнена затримками, питаннями щодо запасних частин і мовним барʼєром між українськими пілотами та їхніми іноземними інструкторами.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Економіка

Уряд призначив нового голову Укрзалізниці

Крім того за рішенням уряду з посад членів правління УЗ звільнені Володимир Кріт, Орест Логунов та Антон Мішин.

21.10.2024 - 13:39

Arrow
Theme

Війна

Україна повернула тіла 501 загиблого захисника

Тіла загиблих захисників передадуть родинам для гідного поховання.

18.10.2024 - 16:58

Arrow

Вас це може зацікавити