Першу виплату за програмою «Національного кешбеку» українці отримають з 22 по 31 жовтня

Головна > Економіка > Першу виплату за програмою «Національног...
Author

Олександр Талов

18.10.2024, 17:27
Shares

1

Views

598

Національний кешбек або кешбек "Зроблено в Україні". Що це? – Приватні особи

З 22 по 31 жовтня українці отримають першу виплату "Національного кешбеку".

Як повідомила пресслужба Мінекономіки, 18 жовтня держава перерахує їм сумарно 37,2 млн грн, накопичені за покупки в вересні.

Кошти будуть нараховані тим громадянам, які мали покупки українських товарів і сума кешбеку становила понад 2 грн за вересень. За результатами вересня таких споживачів виявилося 646 378. У інших або не було нарахувань, або вони становили менш як 2 грн.

Умовою виплати кешбеку є активація картки для виплат у "Дії".

Хто зробив це, отримає накопичений за вересень кешбек у жовтні. Хто не активував у "Дії" свою картку для виплат, а таких споживачів понад 300 000 станом на кінець вересня, має це зробити. Кошти їм виплатять у листопаді.

Отриманий кешбек не підлягатиме оподаткуванню. Відповідний закон прийнятий Верховною Радою. Для державних службовців, працівників органів місцевого самоврядування та інших громадян, хто зобов’язаний подавати щорічні декларації про фінансовий стан, НАЗК випустило роз’яснення.

Виплата кешбеку відбувається щомісячно, з 20 числа наступного місяця за попередній. Тобто в кінці жовтня споживачі отримають кешбек, накопичений за вересень, у кінці листопада – за жовтень.

Отримані за участь у програмі "Національний кешбек" кошти можна буде витратити на послуги – комуналку, транспорт, лікування, мобільний зв’язок, спорт, кіно й інші. Також їх можна буде задонатити на ЗСУ або купити військові облігації.

Нагадаємо: 20 серпня Кабмін затвердив порядок надання грошової допомоги "Національний кешбек", який має стати частиною великої урядової кампанії "Зроблено в Україні".

Як повідомляв Інфокурс з посиланням на віцепрем'єр-міністра із інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайла Федорова, перші виплати за програмою "Національний кешбек" українці зможуть отримати 20 жовтня.

Зняти готівку з рахунку, куди нараховують кошти за кешбек, буде неможливо. Використати кошти від кешбеку, нараховані в 2024 році, можна буде до 31 січня 2025-го.

Українці можуть самостійно перевірити, чи бере той чи інший товар участь у програмі «Національний кешбек». У застосунку «Дія» з’явилася функція сканування штрихкодів товарів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Майже сотню атак відбили українські оборонці на Покровському та Кураховському напрямках

Загалом, протягом минулої доби зафіксовано 210 бойових зіткнень.

18.10.2024 - 09:57

Arrow
Theme

Закон

50 відтінків Хмельницької обласної прокуратури чи як 51 прокурор оформив собі інвалідність

Комісія з проведення службового розслідування вже розпочала збір інформації та документів для з’ясування цих обставин.

17.10.2024 - 11:09

Arrow

Вас це може зацікавити