Перші українські пілоти завершили базову підготовку до польотів на F-16 у Великій Британії

Головна > Міжнародне > Перші українські пілоти завершили базову...
Author

Марія Куренко

26.12.2023, 09:40
Shares

1

Views

198

У Британії перші українські пілоти завершили базову підготовку до польотів на F-16
.gov.uk

Перша група з шести українських пілотів пройшла базову підготовку до польотів на F-16 у Великій Британії й зараз навчається керувати винищувачами у Данії.

Згідно пресрелізу британського уряду, група у складі шести досвідчених українських пілотів пройшла спеціальну підготовку з англійської мови для авіації, щоб підвищити свою здатність брати участь у навчанні, інформує Інфокурс.

"Я пишаюся підтримкою, яку Королівські повітряні сили надають наступному поколінню українських бойових пілотів і наземних екіпажів, які стануть першою лінією оборони в захисті українського неба", - заявив глава Міноборони Британії Грант Шеппс.

Британія у серпні розпочала базову підготовку з пілотування та навчання англійської мови першої групи українських льотчиків.

Ще десятеро українських пілотів-стажерів взяли участь у мовній підготовці та залишаються у Великій Британії, щоб продовжити практичну базову льотну підготовку, а також отримати важливі навички, такі як авіаційна медицина та тренування у центрифузі.

Окрім пілотів, десятки українських авіатехніків проходять підготовку з англійської мови, орієнтовану на інженерну справу.

Після завершення навчання у Британії українські пілоти будуть проходити підготовку в іншій європейській країні для поглибленої льотної підготовки.

"Україна високо цінує підготовку пілотів, яку забезпечує Велика Британія та інші партнери, щоб допомогти нам підготуватися до експлуатації F-16 в Україні. Це швидка та ефективна програма для озброєння українських пілотів навичками, необхідними їм у війні проти Росії", - зазначив глава Міноборони України Рустем Умеров.

Нагадаємо: Наступного року Франція готуватиме українських пілотів та продовжить навчання солдатів одночасно з постачанням зброї й обладнання Україні.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити