Перші Abrams вже прибули до України – NYT

Головна > Війна > Перші Abrams вже прибули до України – NY...
Author

Назар Лазебний

25.09.2023, 14:36
Shares

1

Views

845

Танк на галявині, перед ним солдати в формі.
Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva, через Agence France-Presse — Getty Images

Перші танки Abramsамериканського виробництва були доставлені в Україну, заявили два представники Міністерства оборони США.

Про це пише The New York Times, інформує Інфокурс.

Вони прибули на кілька місяців раніше, ніж передбачалося, і щоб вчасно бути використаними в контрнаступі Києва проти російських військ.

Найближчими місяцями буде відправлено ще більше танків M1 Abrams, заявили офіційні особи, зазначивши, що ті, які були відправлені в Україну в суботу, є першими з 31-го обіцяного адміністрацією Байдена танка.

Точну кількість доставлених в Україну танків не повідомляється.

Abramsбуде серед інших танків в арсеналі України, які вона зможе використовувати для повернення територій, що утримуються Росією, у східних і південних регіонах України. Але Кирило Буданов, голова ГУР, попередив, що Abramsдоведеться використовувати "дуже спеціально для дуже конкретних, добре продуманих операцій", інакше вони ризикують бути знищеними.

І президент Байден, і міністр оборони США Ллойд Остін минулого тижня прогнозували, що танки будуть відправлені протягом кількох днів. Їхнє прибуття є частиною зусиль західних союзників поставити потужну зброю на кілька місяців раніше запланованого терміну.

Нагадаємо: З січня, переконавшись, що Україні потрібно більше важкої бронетехніки для протистояння російським військам, Велика Британія, Німеччина та США погодилися постачати сучасні західні танки або дозволити їх перекидання до Києва. На той момент експерти передбачали, що на підготовку достатньої кількості українських сил до використання сучасної західної зброї може знадобитися щонайменше рік.

Американські війська розпочали підготовку українських військ наприкінці весни, провівши скорочені 12-тижневі курси з експлуатації танків "Абрамс" на американських військових базах у Німеччині.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити