ДБР вручило 21 підозру через порушення у роботі військкоматів та ВЛК – Міноборони

Головна > Війна > ДБР вручило 21 підозру через порушення у...
Author

Назар Лазебний

26.07.2023, 17:05
Shares

9

Views

477

Суд зобов'язав територіальний центр комплектування надати відстрочку від  призову за мобілізацією / Публікації / Судово-юридична газета

Від початку повномасштабної війни Державне бюро розслідувань розслідує 106 кримінальних проваджень щодо порушень роботи військкоматів та ВЛК, вручили вже 21 підозру.

Про це повідомив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк , інформує Інфокурс.

За інформацією Павлюка, створені Міноборони робочі групи для перевірки військкоматів працюють в регіонах.

Що аналізується?

  • досвід служби;
  • репутація;
  • інформація в публічному просторі;
  • звернення громадян.

Всього від громадян прийнято понад 2 300 звернень. Це охоплює весь спектр питань при взаємодії із військкоматами: від корупції до організаційних проблем. Павлюк запевнив, що кожне звернення опрацьовується індивідуально, додав він.

"Триває робота зі сторони правоохоронних органів щодо перевірки керівного складу ТЦК та СП. НАЗК сформовано базу, до якої увійшли всі керівники та заступники керівників ТЦК, яких слід перевірити. По 102 особам вже розпочато моніторинг способу життя", - зазначив Павлюк.

Активно працює ДБР. Від початку війни розслідує 106 кримінальних провадження щодо порушень під час роботи ТЦК та СП, військово-лікарських комісій. Повідомлено про підозру 21 особі. 8 обвинувальних актів щодо 16 осіб – спрямовано до суду".

"Триває робота над пропозиціями змін до нормативно-правових актів. Окрім цього, у пріоритеті — цифровізація роботи центрів комплектування", - поінформував Павлюк.

Нагадаємо: Нещодавно ДБР затримала колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Під час досудового розслідування було зібрано величезний масив доказової бази. Проте для повноцінного та неупередженого розслідування вивчались й повідомлення ЗМІ. Також будуть досліджені матеріали Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), яке також виявило ознаки незаконного збагачення у колишнього одеського воєнкома на понад 188 млн грн.

Після скандалу з одеським военкомом, Зеленський дав термінове доручення створити комісію під керівництвом першого заступника міністра оборони України генерала Олександра Павлюка разом із правоохоронним блоком та разом із НАЗК для перевірки всіх воєнкомів в Україні. Результати інспекції військкоматів мають бути до кінця липня

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити