Перемир'я між Ізраїлем і ХАМАС набуло чинності

Головна > Міжнародне > Перемир'я між Ізраїлем і ХАМАС набуло чи...
Author

Ольга Фединчік

24.11.2023, 11:17
Shares

1

Views

156

Перемир'я у Секторі Гази – Ізраїль та ХАМАС домовилися про припинення боїв  та звільнення групи заручників » Слово і Діло
AP

Домовленість про тимчасове припинення вогню в Секторі Гази набула чинності зранку вп'ятницю, 24 листопада - о 07:00 закиївським часом.

Про це повідомляє Times of Israel, інформує Інфокурс.

Передбачається, що перемир'я триватиме чотири дні.

За цей час палестинське радикальне ісламістське угруповання ХАМАС має звільнити 50 ізраїльських заручників, а Ізраїль - 150 палестинських в'язнів.

Перші 13 заручників мають бути звільнені сьогодні о 16:00 за київським часом. Ізраїль вже отримав список їхніх імен.

Як пише видання ізраїльська пенітенціарна служба отримала список із 39 палестинських засуджених за тероризм, які будуть звільнені сьогодні в рамках угоди з ХАМАС, згідно з якою з Гази також буде звільнено 13 заручників, повідомляє офіційне ізраїльське джерело.

Серед них 24 жінки та 15 неповнолітніх, повідомляє агенція Reuters з посиланням на неназваного палестинського чиновника.

Умови угоди передбачають також щоденний пропуск в усі райони Сектора Гази 200 вантажівок з гуманітарною допомогою і медикаментамита чотирьох вантажівок з паливом.

Тривалість перемир'я може бути збільшена. Ізраїль готовий додавати по дню за кожних 10 додатково звільнених ХАМАСом заручників. Однак режим тишіне може тривати довше 10 днів.

Нагадаємо: Підготовка угоди тривала протягом кількох тижнів. Посередниками в ній виступили Катар, Єгипет і США.

7 жовтня ХАМАС, визнаний в Ізраїлі, США та ЄСтерористичною організацією, здійснив масштабнийнапад на Ізраїль.Терористи завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю, вторгнулись на його територію тавлаштували там наймасовішу розправу над мирним населенням в історії сучасної ізраїльської держави. Її жертвами стали 1200 людей. Бойовики також захопили понад 240 заручників і вивезли їх у Сектор Гази.

Ізраїль у відповідь оголосив війну ХАМАСу. Ізраїльська армія завдає масованих ударів по Сектору Гази - густонаселеному палестинському регіону, що перебуває під контролем ХАМАСу, а також проводить там наземну воєннуоперацію.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити