Переговори щодо зернової угоди запланували на середу – Reuters

Головна > Бізнес > Переговори щодо зернової угоди запланува...
Author

Назар Лазебний

02.05.2023, 14:05
Shares

3

Views

883

Переговори щодо зернової угоди запланували на середу – Reuters

unn.com.ua

Переговори щодо зернової угоди, яка дозволяє Україні експортувати продукцію через безпечний коридор у Чорному морі заплановані на завтра, 3 травня.

Про це з посиланням на високопоставленого українського чиновника пише Reuters, інформує Інфокурс.

Очікується, що участь у них візьмуть усі сторони.

"Переговори заплановані на завтра. Усі сторони... сподіваюся, будуть результати", - пзазначило виданню українське неназване джерело.

Як повідомляли раніше ЗМІ, рф зазначало, що не дозволить продовжити угоду після 18 травня, посилаючись на не виконання переліку вимог щодо її власного експорту зерна та добрив.

Нагадаємо: 25 квітня 2023 в Спільному Координаційному Центрі у Стамбулі представники росії відмовились погоджувати рух суден до морських портів України по гуманітарному коридору, що діє в рамках Чорноморської Ініціативи з питань експорту зерна та пов’язаних продовольчих вантажів морським шляхом. Відповідно російська сторона втретє за місяць заблокувала роботу Чорноморської зернової ініціативи.

10 квітня рф в односторонньому порядку припинила реєстрацію суден, які прямують до українських портів для формування інспекційного плану.

Через тиждень російська сторона знову заблокувала перевірку суден - 17-18 квітня не було складено інспекційний план і не проведено жодної інспекції в територіальних водах Туреччини, проте 19 квітня, Україна та Туреччина домовилися поновити інспекцію кораблів, які прибувають під завантаження українським зерном.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Громадські об’єднання США закликали Держдеп використати виділені Україні мільярди доларів, які можуть “згоріти” у кінці вересня

До Держдепу звернулися, зокрема, такі організації, як Nova Ukraine, Leleka Foundation та 107 відділення Союзу українок Америки.

05.09.2024 - 10:36

Arrow

Вас це може зацікавити