Пентагон заперечив, що США збираються знищити  протерміновані ракети ATACMS 

Головна > Війна > Пентагон заперечив, що США збираються зн...
Author

Олександр Талов

05.01.2024, 16:54
Shares

2

Views

597

Речник Пентагону Пет Райдер
АР

В Пентагоні заперечили інформацію в ЗМІ, що Сполучені Штати начебто збираються знищити ракети ATACMS, у яких закінчується термін придатності.

Про це пише Голос Америки з посиланням на відповідь речника Міноборони США Пета Райдера, інформує Інфокурс.

Я бачив ці повідомлення в ЗМІ. Ми ознайомились з ними, і це неправда. Ці повідомлення неправдиві”, — відповів Пет Райдер журналістці Голосу Америки Карлі Бабб.

Раніше видання Newsweek з посиланням на військових експертів повідомило, що на складах США є сотні ракет, які начебто підлягають утилізації через закінчення термінів придатності — і що знищення цих ракет обійшлося б дорого для американських платників податків.

Разом із цим аналітики та експерти зазначають, що Сполученим Штатам необхідно збільшити постачання Україні ракет великої дальності, які є критичними для успіху ЗСУ на полі бою.

Надання ATACMS дало б Україні "інструменти для підриву російських військ на кожній квадратній милі України", а неспроможність утримати Крим змусила б російські війська його покинути, переконаний Бен Годжес, колишній командувач армією США в Європі. Він додав, що не бачить вагомих причин не надавати Україні цю зброю.

Нагадаємо: 7 жовтня, Сили спеціальних операцій Збройних сил України провелиуспішну операцію DRAGONFLYз ураження аеродромів в тимчасово захоплених російськими загарбниками Бердянську та Луганську. Як повідомляє пресслужба ССО, у результаті росіяни понесли значні втрати, зокрема, було знищено 9 гелікоптерів та пошкоджено злітні смуги. За повідомленням ССО, склад боєприпасів у Бердянську детонував до 4 ранку. Детонація у Луганську тривала до 11 ранку.

Згодом Президент Володимир Зеленський підтвердив застосування Україною в цей день далекобійних ракет ATACMS.

New York Times, Із посиланням на західних чиновників, розповіло подробиці про передачу Україні цих ракет великої дальності. Видання пише, що Україна отримала близько 20 таких ракет.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити