Patriot, що передала Німеччина, дасть можливість ППО діставати літаки рф на відстані до 150 кілометрів - Ігнат

Головна > Банки > Patriot, що передала Німеччина, дасть мо...
Author

Марія Куренко

19.04.2023, 11:31
Shares

3

Views

573

Patriot, що передала Німеччина, дасть можливість ППО діставати літаки рф на відстані до 150 кілометрів - Ігнат

Речник Повітряних сил ЗCУ Юрій Ігнат

stars.clutch.net.ua

Чим швидше зенітно-ракетний комплекс Patriot, який Німеччина передала Україні, стане на бойове чергування, тим оперативніше наші захисники зможуть почати виконувати низку важливих завдань.

Про це речник Повітряних сил ЗCУ Юрій Ігнат заявив в ефірі телемарафону "Єдині новини", інформує Інфокурс.

Речник зазначив, що ше не бачив ЗРК Patriot, але чекає та додав, що чим раніше він стане на бойове чергування, тем краще буде.

"Зможемо реагувати й робити ті речі, про які вже давно говорили. Комплекс далекобійний, він може діставати на відстані 150 км, це дозволить відганяти якомога далі російську авіацію від наших кордонів. Комплекс також може збивати, якщо це варіант Patriot-3, балістичні цілі. Щоправда на відстані 40 км, але все ж таки, це перший комплекс, який може збивати такі балістичні ракети, як "Іскандер-М" та інші. Безумовно, це посилення і це історичний крок, який відбувається саме у ці дні", – сказав Ігнат.

Як повідомив речник, росія з осені випустила по Україні 850 крилатих ракет різних типів, серед яких були й високоточні та далекобійні "Калібри", Х-101, "Іскандери", але своєї мети їм досягти так і не вдалося. Тому ворог почав застосовувати більш дешевий для них спосіб – керовані авіабомби, вирішив діставати "з минулого" та влітку розпочати серійне виробництво стратегічних крилатих ракет повітряного базування типу Х-50.

"Такий стан справ у них, що мусять застосовувати не лише танки Т-55, а будуть діставати все своє наявне озброєння . Боєприпасний голод, снарядний голод, ракетний голод буде даватися взнаки", – вважає речник Повітряних сил ЗСУ.

Нещодавно на сайті німецького уряду було оприлюднено оновлений список військової допомоги. Згідно списку Німеччина передала Україні зенітно-ракетний комплекс Patriot. Зазвичай німецька сторона повідомляє про передачу систем озброєнь тоді, коли вони вже перебувають на території Україні та доставлені до місця дислокації.

Нагадаємо: За інформацією Генштаба ЗСУ, протягом минулої доби ворог завдав 4 ракетних та 60 авіаційних ударів, здійснив 58 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, постраждали і цивільні люди.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити