ПАРЄ відмовилася визнавати Путіна легітимним президентом Росії

Головна > Політика > ПАРЄ відмовилася визнавати Путіна легіти...
Author

Марія Куренко

19.04.2024, 10:17
Shares

1

Views

198

Путина удивили результаты референдумов в четырех новых субъектах РФ
Сергій Савостьянов/ТАСС

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) відмовилася визнавати Володимира Путіна легітимним президентом РФ. ПАРЄ закликала країни Європи припинити всі контакти з Росією, окрім гуманітарних.

Про це йдеться в опублікованій на сайті організації резолюції 2540 (2024).

"17 березня 2024 року Володимира Путіна було оголошено переможцем на так званих президентських виборах, які з самого початку не були вільними та чесними, і жодному справжньому супернику Володимира Путіна навіть не було дозволено балотуватися. Крім того, виборчі дільниці для цих виборів були відкриті на суверенній українській території, тимчасово окупованій Російською Федерацією, та в молдовських адміністративно-територіальних одиницях Лівого берега Дністра, що є грубим порушенням Статуту ООН та принципу суверенітету, політичної незалежніості і територіальної цілісності усіх держав",- йдеться у резолюції.

У ПАРЕ повідомили, що відповідно до своєї Резолюції 2519 (2023), Асамблея не визнає легітимність Володимира Путіна як Президента Російської Федерації та повторює свій заклик до держав-членів і спостерігачів Ради Європи та Європейського Союзу припинити всі контакти з ним, за винятком гуманітарних цілей і в прагненні миру. Асамблея нагадує, що скасування обмежень президентських термінів на користь Володимира Путіна порушує не тільки Конституцію Росії, але й усталені міжнародно-правові принципи.

Також у резолюції зазначається, що Росія "поступово перетворилася на державу, яка забороняє існування будь-якої політичної опозиції", а всередині самої країни "за допомогою пропаганди у фашистському стилі" було запроваджено "культ особистості навколо фігури Путіна".

Асамблея закликала країни Європи посилити антиросійські санкції, надати військову допомогу Україні, створити міжнародний механізм виплат для постраждалих від бойових дій в Україні, список країн, а також фізичних і юридичних осіб, які допомагають Москві обходити санкції та продовжувати війну в Україні, визнати РПЦ «інструментом російського впливу», що не має нічого спільного з релігією.

У резолюції Путін визнається винним у вбивстві Олексія Навального, також документ містить заклик розслідувати смерть опозиціонера із залученням міжнародної комісії.

Нагадаємо: 17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі видав ордер на арешт Путіна через незаконну депортацію дітей з окупованих територій України. Після цього через загрозу арешту Путін відмовився від закордонних поїздок на понад пів року. Перший візит до іноземної держави він здійснив 11 жовтня до Киргизстану.

Голосування на "виборах" президента РФ відбувалося з 15 до 17 березня. 18 березня у ЦВК РФ оголосили, що за підрахунком" 100% голосів, Путін набрав 87,28% голосів. Водночас "Новая газета Европа" повідомила, що близько половини голосів за Путіна на так званих президентських виборах у Росії вкинули.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Культура

Таня Муїньо зрежисує номер alyona alyona & Jerry Heil на Євробаченні-2024

Таня Муїньо — одна з найвідоміших українських кліпмейкерок.

01.05.2024 - 14:36

Arrow
Theme

Війна

Російські війська посилюють атаки на Лиманському, Авдіївському та Бахмутському напрямках - 87 боєзіткнень упродовж доби

На Новопавлівському напрямку ворог 18 разів намагався прорвати оборону.

01.05.2024 - 09:31

Arrow

Вас це може зацікавити