Паркетна дошка: яку обрати?

Головна > Бізнес > Паркетна дошка: яку обрати?
Author

Марія Куренко

17.07.2023, 20:07
Shares

7

Views

985

Untitled

Паркетна дошка є класичним та завжди актуальним варіантом підлогового покриття, маючи безліч переваг, таких як екологічність, довговічність та неперевершений вигляд. Сучасні технології виробництва надають широкий вибір паркетної дошки на ринку. Цей вид покриття розрізняється не тільки за кольором та форматом, але й за породою дерева, дизайном, кількістю смуг, селекцією, покриттям та типом з’єднання. Давайте розглянемо з якого дерева паркетна дошка ідеально підійде до вашого помешкання та забезпечить тривалу службу.

Порода дерева: яка паркетна дошка найкраща?

При виборі паркетної дошки за породою дерева важливо знати, що цінні породи використовуються лише для верхнього шару. Основу покриття, як правило, складають фанерний лист та планки з хвойних порід деревини. Матеріал верхнього шару впливає на вартість покриття, його природний малюнок та колір.

  • Дуб. Основна перевага дубової паркетної дошки полягає в її стійкості до вологи та довговічності. Це одна з найтвердіших порід дерева в Європі та Північній Америці. Дубова паркетна дошка не піддається механічним пошкодженням та температурним змінам, і зберігає свою структуру та форму протягом тривалого часу. Крім того, з дубом легко працювати: його можна розрізати, склеювати, полірувати, а деревина добре утримує шурупи та гвинти. Тому укладання та ремонт паркетної дошки з дуба не становлять проблем.
  • Ясен. Ясен також відзначається високою твердістю. Паркетна дошка з ясена стійка до вологи та деформацій. Природний колір цієї деревини трохи світліший, ніж у дуба. Паркетна дошка з ясена має чітку структуру волокон та помітний перепад відтінків навіть на одній дощці. Найкраща частина цієї породи для виготовлення підлогових покриттів - ядро. Його колір та малюнок дуже схожі на деревину оливкового дерева.
  • Горіх. Порода горіха перевершує навіть дуб за своєю міцністю та експлуатаційними характеристиками. Деревина має чітко виражену структуру, яку доповнюють темно-коричневі (іноді чорні) хвильки, вигини та завитки. Паркетна дошка з горіха не вимагає багато часу на догляд. Її стійкість до ультрафіолету та навантажень дозволяє використовувати її у будь-якому приміщенні.
  • Клен. Це особливо популярне дерево серед виробників паркету та паркетної дошки. Воно відрізняється стабільністю та надійністю. Структура клена має ненав'язливий, однорідний вигляд з блискучими вкрапленнями. Колір може бути білим, жовтим або іноді має рожевий блискучий перелив. З часом клен набуває більш насиченого медового або жовтого відтінку.
  • Венге. Це екзотичне дерево, що походить з Африки. Його серцевина є рідкісним і цінним матеріалом, який здобуває все більшу популярність серед виробників підлогових покриттів та меблів. Порода венге ідеально підходить для виготовлення паркету та паркетної дошки, оскільки вона втричі твердіша за сосну і в 1,5 рази твердіша за дуб. Крім того, підлога з венге стійка до вологи, механічних пошкоджень та навантажень. Ви можете розпізнати її за дуже насиченим, майже чорним малюнком.
  • Мербау. Мербау - це міцне та довговічне дерево, яке зростає в Індонезії. Воно має благородний темно-коричневий колір і золотисті прожилки. Мербау насичено ефірними маслами, що забезпечує йому міцність і стійкість до гниття, комах і вологи. Це дерево відноситься до особливо твердих порід, тому його обробка є складною. Це може вплинути на вартість виробів з мербау.
  • Акація. Акація - надійна деревина, яку важко пошкодити або подряпати. Вона відрізняється привабливим золотистим відтінком. Покриття з акації мають високі експлуатаційні характеристики і часто використовуються для підлоги в їдальнях, коридорах та кімнатах з великим навантаженням.
Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити