Палестинські війська випустили ракети в бік Ізраїлю, Ізраїль завдав удару у відповідь

Головна > Політика > Палестинські війська випустили ракети в ...
Author

Ольга Фединчік

11.05.2021, 09:46
Shares

1

Views

874

Палестинські війська випустили ракети в бік Ізраїлю, Ізраїль завдав удару у відповідь

REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Палестинські війська випустили з Гази десятки ракет по Ізраїлю протягом 10 травня, коли святкувався День Єрусалима.

Як повідомляє Associated Press до ранку вівторка кількість обстрілів перевищила 200. Ізраїль відповів ракетними обстрілами.

У Газі в понеділок загинули 24 людини, зокрема і дев'ятеро дітей. Іще понад 700 палестинців постраждали під час сутичок з ізраїльськими силами безпеки, з них близько 500 госпіталізовано. Ізраїльські військові повідомили, що в результаті ракетного обстрілу постраждали шестеро мирних мешканців.

За інформацією Reuters, Палестина заявила про більш ніж 100 поранених та двох загиблих за вівторок.

Із близько 200 ракет, випущених ХАМАС по Ізраїлю, шість цілили в Єрусалим. Вибухи було чутноі по всій Газі, а ракетні сирени змусили ізраїльтян у багатьох південних містах кинутися в нічний час в пошуках притулку. У місті було чутно вибух, який, як вважають, став першим ударом після війни 2014 року.

Фото: Associated Press

Палестинські ЗМІ повідомили, що в Газі рано-вранці у вівторок унаслідок удару ізраїльського БПЛА у місті Хан-Юніс загинув чоловік. У результаті ще одного удару загинули жінка та двоє чоловіків.

У Ізраїлі заявили, що вночі завдали десятків авіаударів по Газі, спрямованих на військові об'єкти та бойовиків ХАМАС. Держава стверджує, що вразила тунель, ракетні установки і щонайменше вісьмох бойовиків. Десятки ракет були перехоплені завдяки ізраїльській системі "Залізний купол". Однак один снаряд долетів до околиці Єрусалима і спричинив легкі пошкодження. Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що "терористичні організації в Газі перетнули червону лінію та атакували нас ракетами на околицях Єрусалима". Він попередив, що бої можуть тривати ще якийсь час.

Лідер ХАМАС Ісмаїл Ханія заявив, що ракетні обстріли триватимуть, поки Ізраїль "не залишить всі сцени тероризму та агресії в Єрусалимі та мечеті Аль-Акса".

Ескалація конфлікту зумовлена спірністю території Єрусалима, який і Ізраїль, і Палестина вважають своїм.

Новий спалах заворушень на тлі спірності приналежності Єрусалима почався напередодні святкування Ізраїлем дня міста. Зокрема, мітингарі протестували через проведення параду ізраїльськими націоналістами.

Під час заворушень в понеділок ізраїльська поліція застосувала сльозогінний газ, світлошумові гранати і гумові кулі під час зіткнень з палестинцями.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити