Палата представників США схвалила виділення Україні 300 мільйонів доларів

Головна > Політика > Палата представників США схвалила виділе...
Author

Олександр Талов

29.09.2023, 11:58
Shares

0

Views

771

Конгрес США підвищив ліміт держборгу » Слово і Діло
slovoidilo.ua

Палата представників Конгресу США ввечері четверга проголосувала за виділення 300 мільйонів доларів на підтримку України.

Як повідомляє Politico, кошти для України були вилучені з проєкту оборонного бюджету Сполучених Штатів, їх виділення було схвалено під час окремого голосування, інформує Інфокурс.

Палата представників також схвалила законопроєкт про витрати на оборонну у розмірі 826 мільярдів доларів.

Водночас демократи побоюються, що факт окремого голосування за виділення допомоги Києву може позиціонуватися пропагандистами із Росії як відмову Америки від своїх зобов’язань щодо України.

"Росіяни добре знаються на пропаганді. Це буде розіграно як те, що Америка відмовляється від своїх зобов’язань щодо України", – сказав член комітету Палати представників з питань збройних сил Адам Сміт.

Як пише видання, відмова від допомоги Україні була далеко не єдиною скаргою демократів на оборонне законодавство. Вони також виступили проти законопроекту через низку положень про культурну війну, використаних республіканцями, щоб зацікавити консерваторів.

Законодавство заблокує фінансування для реалізації політики Пентагону щодо подорожей щодо абортів. Він також включає обмеження на медичне обслуговування трансгендерних військ, програми різноманітності та зусилля щодо боротьби зі зміною клімату.

Нагадаємо: із законопроєкту у Палаті представників США могли виключити 300 млн доларів для допомоги Україні через незгоду праворадикальних членів.

Напередодні верхня палата Конгресу США проголосувала за початок дебатів щодо бюджетного законопроєкту, який має дозволити уникнути шатдауну 1 жовтня, а також передбачає $6 мільярдів на допомогу Україні.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити