Палата представників США розгляне окремий законопроєкт про допомогу Україні упродовж цього тижня

Головна > Політика > Палата представників США розгляне окреми...
Author

Назар Лазебний

16.04.2024, 09:43
Shares

2

Views

256

Джонсон обнародовал план передачи помощи США — новости США / NV
Лія Мілліс/REUTERS

Спікер палати представників США Майк Джонсон має намір цього тижня внести на розгляд до Конгресу окремий законопроєкт щодо підтримки України.

Як він написав у соцмережах, також планується винести ще три окремі ініціативи, серед яких – допомога Ізраїлю.

За його словами, цього тижня планується розглянути окремі законопроєкти, зокрема:

  • про фінансування Ізраїлю;
  • підтримку України в війні проти російської агресії;
  • допомогу союзникам у Індо-Тихоокеанському регіоні;
  • ініціативу прозміцнення національної безпеки США.

Джонсон висунув свою пропозицію під час закритої конференції Республіканської партії Палати представників у понеділок.

Як пише The Hill, план полягає в тому, щоб спочатку внести процедурну норму, яка регулює усі чотири законопроєкти. Потім кожна пропозиція голосуватиметься окремо, на відміну від ухваленого Сенатом закону про іноземну допомогу на суму 95 млрд доларів, який обʼєднав різні елементи в єдиний пакет,

Четвертий законопроект, повʼязаний із національною безпекою, за словами Джонсона, включатиме пропозицію надати можливість сплатити допомогу Україні шляхом конфіскації російських активів; план надання деякої допомоги у вигляді кредитів; та нові санкції проти Ірану після ударів Тегерана по Ізраїлю у вихідні.

Інший депутат Республіканської партії заявив, що це також буде включати заборону TikTok.

Очікується, що пакет документів буде офіційно внесений на розгляд нижньої палати в вівторок, після чого впродовж 72 годин відбуватимуться стандартні процедури обговорення та внесення поправок. Якщо процес не затягнеться, то нижня палата зможе винести на голосування законопроєкти вже в п’ятницю ввечері.

Деякі високопоставлені демократи, в очікуванні деталей законопроектів, висловили застереження щодо стратегії Джонсона. Це пов'язано, не в останню чергу з тим, що додаткова допомога українським військам, що перебувають в облозі, буде відкладена, оскільки наступного тижня обидві палати підуть на перерву, пише The Hill.

Нагадаємо: Вже протягом кількох місяців республіканці та демократи в Конгресі обговорюють запит президента Джо Байдена про виділення мільярдів доларів допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню.

13 лютого Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт провиділення 95 млрд доларів допомоги Україні, Ізраїлю і Тайванюбез міграційної реформи. Голосування завершило майже тиждень дебатів у Сенаті та чотири місяці суперечок із приводу прохання Байдена про фінансування України.

Документ направили до Палати представників. Обидві палати Конгресу повинні схвалити документ, перш ніж Байден зможе його підписати.

Згодом стало відомо, що спікер Палати представників США Майк Джонсон готує свій законопроєкт про допомогу Україні, який відрізняється від схваленого Сенатом.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Російські війська атакували енергетичний об’єкт на сході, у двох регіонах подовжують діяти графіки відключень 

Аварійна допомога на запит українського оператора системи передачі із сусідніх країн минулої доби не залучалася.

29.04.2024 - 12:00

Arrow

Вас це може зацікавити