Ordnung muss sein: добірка юридичної літератури

Головна > Війна > Ordnung muss sein: добірка юридичної літ...
Author

Назар Лазебний

15.03.2021, 11:24
Shares

0

Views

1 261

Юриспруденція — завжди популярна тема в Україні. Це чудово ілюструє як кількість абітурієнтів, які мріють стати правниками, так і самі юридичні заклади освіти, в яких що не вступна кампанія – то аншлаг. Сьогодні в нас добірка саме юридичної літератури: для початківців, професіоналів своєї справи та просто тих, хто цікавиться правознавством.

Книга про право, з якої варто розпочати цю добірку — основний закон, закон серед законів. Для нас – це звісно Конституція України, документ, який регламентує основні сфери діяльності нашої держави. Саме тому «Конституція України» надважлива не тільки для правників, але і для простих громадян.

Книги з юриспруденції для початківців допомагають краще заглибитися в юридичну науку. Посібник «Загальна теорія держави і права» – це своєрідна перепустка до світу права. Адже однойменна дисципліна комплексно вивчає такі суспільні поняття як право, держава, і є фундаментальною для всієї науки.

Натомість «Історія держави і права зарубіжних країн» знайомить нас з історичним контекстом цих явищ і дає відповіді на такі запитання: як і де виникали держави і право, чим різноманітні державно-правові відрізняються в різні епохи тощо.

Книжка «Приватна юридична практика» розповідає не про теоретичний вимір юридичної науки, а зосереджена суто на практичній стороні. Автори діляться з читачами секретами успішної юридичної практики в сучасних реаліях та умовах. Для початківців це чудова нагода оминути багато неприємних каменів спотикання, які гальмують їхній професійний розвиток.

Книги для юристів в Україні набувають уже вузькоспеціалізованого контексту. «Конституційне право України. Повний курс» досліджує все, пов’язане із Конституцією України чи дотичне до неї: основи вчення про основний закон, конституційно-правовий статус громадян держави, права, обов’язки громадянина тощо.

«Адміністративне право України. Академічний курс» зосереджує нашу увагу та знання суто на адміністративному праві: визначенні понять та явищ цього права, межі дії, повноваження та регулювання сфер суспільного життя. Окрім теоретичної частини цей посібник має і багато практичних завдань для кращого засвоєння матеріалу.

«Право інтелектуальної власності» допоможе кожному розібратися в правових тонкощах інтелектуальної власності, а також зрозуміти, що ж таке насправді право інтелектуальної власності, які його основні категорії та в чому полягає важливість правової регуляції відносин такої власності.

Посібник «Криміналістика» присвячений усім проявам, пов’язаним із криміналістикою. Тут ви знайдете і важливі теоретичні основи, концепції, і практичні виміри застосування криміналістики, і навіть перспективи української криміналістики.

Книги з юридичної грамотності наче створені, щоб більше підкувати кожну людину з того чи іншого правового чи юридичного питання. «Сучасний українсько-англійський юридичний словник» – це книжка, яка абсолютно точно полегшить життя студентам юридичних вишів, юристам-практикам та всім правникам, що проводять свою діяльність англійською мовою. Тут зібрано близько 30000 різних слів та термінів з усіх юридичних галузей: від цивільного до кримінального права.

«Помилки в юридичних документах: попередження та уникнення. Коментар. Роз’яснення. Судова практика» також спростять професійні будні всім, хто дотичний до складання правових документів. Ця книжка – комплексний аналіз найпоширеніших помилок у юридичних документах. Окрім того, вона також містить і практичні поради, як запобігати таких помилок та варіативність заміни їх на актуальні відповідники.

Багато іншої юридичної літератури в Україні ви завжди знайдете в нашій інтернет-книгарні.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Рада ухвалила закон про збільшення штрафів для ухилянтів

штрафи за порушення законодавства про мобілізацію виписуватимуть заочно.

09.05.2024 - 12:48

Arrow
Theme

Війна

Посли ЄС схвалили надання Україні прибутків від заморожених активів РФ

Далі рішення ще має фіналізувати Рада ЄС.

08.05.2024 - 17:55

Arrow

Вас це може зацікавити