Оператора Лайфселл оштрафовано на більш як 10 млн грн за недобросовісну конкуренцію

Головна > Війна > Оператора Лайфселл оштрафовано на більш ...
Author

Олександр Талов

16.12.2021, 11:08
Shares

1

Views

1 385

Оператора Лайфселл оштрафовано на більш як 10 млн грн за недобросовісну конкуренцію

politeka.net

Антимонопольний комітет України оштрафував оператора телекомунікацій ТОВ "Лайфселл" за поширення неправдивої та неточної інформації щодо лідерства у наданні певних послуг.

Про це повідомляє пресценр АМКУ, передає Інфокурс.

"15 грудня, Антимонопольний комітет України оштрафував оператора телекомунікацій ТОВ "Лайфселл" за порушення статті 151 Закону України "Про захист від недобросовісної конкуренції", а саме - поширення неправдивої та неточної інформації щодо лідерства у наданні певних послуг. Рішення прийнято у ході розгляду справи, розпочатої за заявою ПрАТ "Київстар". Компанія поскаржилася на недобросовісну рекламу конкурента", - йдеться у повідомленні АМКУ.

Зокрема йдеться, про рекламні гасла "Приєднуйтесь до лідера нового покоління Інтернету! Краще покриття 4,5G", "№1 в роумінгу для інтернету", "№ 1 для смартфонів".

АМКУ проаналізував дані й дійшов висновку, що поширення оманливої інформації щодо "лідерства" в окремих видах послуг без належного обґрунтування та з використанням технічної термінології, могло надати ТОВ "Лайфселл" неправомірних переваг та поставити компанію у більш вигідне становище в порівнянні з конкурентами.

Зазначається, що поведінку оператора визнано недобросовісною конкуренцією та накладено штраф у розмірі 10 467 543 грн.

У Комітеті наголошують, що впродовж 2018 -2021 років неодноразово надавали компанії "Лайфселл" обов’язкові для розгляду рекомендації стосовно усунення порушень у рекламі щодо першості та лідерства.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

За минулу добу на Харківщині загинула людина, ще 13 поранених

Черговий ворожий терор проти мирного населення

16.05.2024 - 10:44

Arrow
Theme

Війна

Російські загарбники упродовж доби здійснили 18 штурмів позицій ЗСУ на Оріхівському напрямку,5 з них на Лівоберіжжі Херсонщини

На лівобережжі Дніпра тимчасово окупованої Херсонщини ворог здійснив 5 безуспішних штурмів. Зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції.

15.05.2024 - 12:39

Arrow

Вас це може зацікавити