Окупанти розмістили важку техніку та боєкомплект у машинній залі ЗАЕС

Головна > Економіка > Окупанти розмістили важку техніку та боє...
Author

Назар Лазебний

21.07.2022, 15:53
Shares

2

Views

970

Окупанти розмістили важку техніку та боєкомплект у машинній залі ЗАЕС

Associated Press

Окупанти завели щонайменше 14 одиниць важкої військової техніки з боєкомплектом, зброю та вибухівку до машинної зали 1-го енергоблока Запорізької АЕС.

Про це повідомив "Енергоатом", інформує Інфокурс.

"Весь арсенал ввезеної важкої техніки з усім боєкомплектом перебуває на даний момент зовсім поруч із обладнанням, яке забезпечує роботу турбогенератора. Зокрема, у безпосередній близькості до головного маслобаку, де міститься легкозаймисте масло, яке охолоджує парову турбіну. Там же є вибухонебезпечний водень, який використовується для охолодження генератора", - йдеться у повідомленні.

В "Енергоатомі попередили про те, що техніка загарбників перекриває доступ до пожежних засобів енергоблока та у разі виникнення пожежі, наприклад, через детонацію боєкомплекту, масштаби трагедії можуть бути не меншими чим на Чорнобильській АЕС.

"Окупанти продовжують цинічно порушувати абсолютно всі норми і вимоги щодо пожежної, ядерної та радіаційної безпеки роботи АЕС, зберігаючи важку військову техніку, боєкомплект до неї, зброю та вибухівку просто в машинній залі енергоблока найбільшої в Європі атомної електростанції", - зазначається у заяві "Енергоатому".

Енергоатом закликав міжнародне співтовариство вжити всіх можливих заходів для звільнення української ЗАЕС від російських загарбників.

Нагадаємо: Учора 20 липня окупанти вимагали від адміністрації ЗАЕС відчинити їм машинні зали на 1-му, 2-му і 3-му енергоблоках, щоб розмістити там весь свій військовий арсенал.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська вдарили по Одесі трьома ракетами "Іскандер-М"

Внаслідок атаки загинуло троє людей, ще троє поранені.

01.05.2024 - 10:32

Arrow
Theme

Економіка

Мінфін США тимчасово дозволив операції з російськими банками

У листопаді цей дозвіл може бути продовжений.

30.04.2024 - 12:12

Arrow

Вас це може зацікавити